ROMÂNIA BREAKING NEWS

Petro Poroșenko, aflat sâmbătă la Cernăuți, a susținut un discurs în limba română în fața unor membri ai comunităților locale.

Poroșenko le-a amintit românilor din acea regiune că sunt cetățeni ucraineni, la fel ca toți ceilalți locuitori ai acestei țări și le-a promis că drepturile lor vor fi respectate.

Dragi compatrioți, Bucovina este o regiune unică, care poate servi drept exemplu de înțelegere între naționalități. În această regiune multinațională, din moși-strămoși locuiesc oameni de diferite naționalități, oameni care vorbesc diferite limbi”, a declarat Poroșenko în aplauzele celor prezenți la întâlnire

Discursul în limba română la minutul 1.50

Petro Poroșenko s-a născut la Bolgrad, în Sudul Basarabiei, localitate aflată astăzi la granița cu Republica Moldova. Aici el a și învățat limba română, pe care, potrivit apropiaților săi, o vorbește destul de bine.

Sursa: Independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.