ROMÂNIA BREAKING NEWS

Petiție pentru retragerea Ordinului Național "Steaua României ", acordat lui Laszlo Tokes !

Petiție adresată Președintelui României, petiție prin intermediul căreia se solicită  retragerea Ordinului Național ”Steaua României“, acordat lui Laszlo Tokes

Star-of-Romania-Order-Collar

 

Domnule Președinte,

Declarațiile publice ale europarlamentarului Lazlo Tokes sunt subiectul a numeroase reacții publice și au fost taxate de toată clasa politică din România ca fiind extermiste și în contradicție totală cu legea fundamentală a statului român, Constituția.

Aceste declarații nu numai că promovează nerespectarea legilor statului român și a tratatelor internaționale, dar incită cetățenii români de etnie maghiară să ceară destrămarea statului român unitar și provoacă tensiuni în cadrul comunităților din județele Covasna și Harghita și nu numai.

Inițiatorii petiției consideră că  sunt  necesare măsuri ferme ale autorităților statului român împotriva unor astfel de demersuri, măsuri care să fie îndreptate nu contra comunității etnicilor maghiari, o comunitate respectată și cu o atitudine corectă, ci împotriva celor ce promovează, prin declarații și discursuri extermiste încălcarea suveranității statale și conflictul între români și maghiari.

Laszlo-Tokes-Europarlamentarul Lazlo Tokes este un exemplu de extremist care, din postura sa de vicepreședinte al Parlamentului European, își permite să promoveze public intoleranța, xenofobia și mai ales ura interetnică sub pretextul  unui discurs fals de apărare a valorilor europene. Declarațiile sale au declanșat  și încurajat poziții extremiste din partea reprezentanților partidului Jobbik, care au generat la rândul lor nemulțumire și tensiune în rândul opiniei publice.

Solicităm public Președintelui României să îi retragă acestui personaj Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler, acordat în anul 2009 pentru implicarea sa în declanșarea revoltei anticomuniste din decembrie 1989.

Reamintim pe această cale, că principalul scop al revoltei populare de la Timișoara a fost îndepărtarea unui regim care opresa în aceeași măsură pe toți cetățenii României, indiferent că erau de etnie română, maghiară, germană sau sârbă și în nici un caz modificarea  granițelor statului român, prin diverse tertipuri sau jocuri politice ascunse în spatele așa zisei autonomii pe criterii etnice.  Precizăm că la ora actuală, România este un model recunoscut de respectare a drepturilor  minorităților etnice,  în conformitate cu toate valorile asumate și promovate de statele Uniunii Europene.

Acest gest ar trebui să fie o urmare firească a  poziției Președintelui României, care a declarat public că o persoană care face afirmații de felul celor făcute de Tokes Lazlo nu merită cetățenia română și vine în întâmpinarea pozițiilor publice ale Primului Ministru al României, domnul Victor Ponta și ale Președintelui Senatului, domnul Crin  Antonescu.

Având în vedere faptul că reprezentanții instituțiilor fundamentale ale statului român s-au exprimat fără echivoc în privința demersurilor domnului Lazlo Tokes, vă solicităm, domnule Președinte, să retrageți în regim de urgență această decorație, gest care va demonstra în mod clar că reprezentanții statului român reacționează ferm împotriva etremiștilor de orice fel, indiferent de funcțiile politice deținute sau suținerea de care se bucură în diverse cercuri de putere.

Menționăm că această petiție nu urmărește în nici un fel să lezeze drepturile minorității ungare din România, minoritate protejată și încurajată de legile statului român în vederea  prezervării identității culturale. Acest demers este un îndemn la NORMALITATE, care presupune taxarea oricăror declarații sau gesturi extermiste care se poziționează în contradicție cu legile statului român și valorile de drept ale unei democrații autentice.

Cristi Dumitru

http://www.petitieonline.com/retragerea_ordinului_steaua_romaniei_acordat_lui_laszlo_tokes

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: