ROMÂNIA BREAKING NEWS

Personalități marcante ale românilor susțin reunirea Basarabiei cu România

Oameni de scenă, personalități culturale și lideri informali din România susțin Marșul pentru Unirea cu Basarabia care va avea loc duminică la București, transmite Romanian Global News.

Îndrăgiții actori Claudiu Bleonț, Alexandru Arșinel și Stela Popescu, cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda, scriitorul Mitoș Micleușanu, cunoscuții soliști Bogdan de la El Negro, Cornel de la Vunk, precum și reprezentantul societății civile, Nicușor Dan, au adresat un îndemn bucureștenilor, de a participa la manifestația stradală pentru reîntregirea națională, prin unirea României cu Republica Moldova.  ,,Basarabia e România”, ,,România este România cu Basarabia”, ,,Trebuie să fim cât mai uniți, mai puternici, mai hotărâți” sunt doar câteva dintre mesajele adresate de către personalitățile marcante oamenilor din întreaga țară.

Duminică, 21 octombrie, la ora 14:00, intr-un mars simbolic la care vor participa si reprezentanti din Basarabia , dar si din alte zone ale Romaniei, peste 1000 de unionisti vor porni în marș din fața Guvernului (Piața Victoriei) pentru a realiza un tricolor viu și pentru a înainta clasei politice de la București o serie de revendicări pentru unirea cât mai rapidă cu Republica Moldova.
Pe parcursul ultimului an, la Chișinău au ieșit în stradă mii de persoane într-o serie de manifestații pentru reunirea României cu Basarabia. Acțiuni similare au avut loc și la Cahul, Bălți și Sibiu. Marșul pentru Unire este organizat de Platforma Civică “Acțiunea 2012”, o coaliție formată din peste 30 de organizații nonguvernamentale din România, Republica Moldova și diaspora.

 

Sursa: rgnpress.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: