ROMÂNIA BREAKING NEWS

Personajul din spatele „operațiunii” pro-ruse din Estul Ucrainei

Acesta este personajul numit Aleksandr Borodai, dovedit ca fiind omul din spatele „operațiunilor ” separatiștilor pro-ruși din Estul Ucrainei

Personajul care conduce acțiunile separatiștilor din estul Ucrainei – dovedit (VIDEO):

Autoritățile ucrainene au stabilit cine conduce acțiunile separatiștilor din estul Ucrainei. Potrivit informațiilor, este vorba despre politologul și PR-istul rus Aleksandr Borodai, scrie 15minut.org.

În urma unor analize a vocii, s-a stabilit că anume el este cel care vorbește într-o convorbire telefonică interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei. În înregistrare politologul se prezintă ca fiind„Aleksandr din Rusia”.

Amintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a interceptat convorbirile telefonice dintre câțiva sabotori ruși din Slaviansk cu conducerea lor. Din convorbire reiese că un activist prorus din Slaveansk discută cu un cetățean din Rusia, care i-ar da indicații privind acțiunile ulterioare ale protestatarilor.

Astfel, vocea lui „Aleksandr din Rusia” este identică cu cea înregistrată într-un material video în care vorbește politologul Aleksandr Borodai.

Jurnaliștii ucraineni au încercat să-l contacteze pe Borodai pentru a comenta această situație, dar politologul nu a răspuns la telefon.

Sursa: Publika.md