ROMÂNIA BREAKING NEWS

Personajul din spatele „operațiunii” pro-ruse din Estul Ucrainei

Acesta este personajul numit Aleksandr Borodai, dovedit ca fiind omul din spatele „operațiunilor ” separatiștilor pro-ruși din Estul Ucrainei

Personajul care conduce acțiunile separatiștilor din estul Ucrainei – dovedit (VIDEO):

Autoritățile ucrainene au stabilit cine conduce acțiunile separatiștilor din estul Ucrainei. Potrivit informațiilor, este vorba despre politologul și PR-istul rus Aleksandr Borodai, scrie 15minut.org.

În urma unor analize a vocii, s-a stabilit că anume el este cel care vorbește într-o convorbire telefonică interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei. În înregistrare politologul se prezintă ca fiind„Aleksandr din Rusia”.

Amintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a interceptat convorbirile telefonice dintre câțiva sabotori ruși din Slaviansk cu conducerea lor. Din convorbire reiese că un activist prorus din Slaveansk discută cu un cetățean din Rusia, care i-ar da indicații privind acțiunile ulterioare ale protestatarilor.

Astfel, vocea lui „Aleksandr din Rusia” este identică cu cea înregistrată într-un material video în care vorbește politologul Aleksandr Borodai.

Jurnaliștii ucraineni au încercat să-l contacteze pe Borodai pentru a comenta această situație, dar politologul nu a răspuns la telefon.

Sursa: Publika.md

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.