ROMÂNIA BREAKING NEWS

Incidentului petrecut în localitatea Pedrera, din Spania, a determinat mobilizarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul comunității românești

Incidentului petrecut în localitatea Pedrera, din Spania, a determinat mobilizarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul comunității românești

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) se deplasează de urgență în Sevillia, pentru a fi aproape de comunitatea numeroasă de români din teritoriu, având în vedere complexitatea cazului incidentului petrecut în localitatea Pedrera, din Spania, impactul acestuia și efectele asupra situației cetățenilor români informează redacția RBN Press, citând un comunicatal MRP.

În vederea prevenirii escaladării cazului delegația MRP va avea întrevederi cu autoritățile locale spaniole pentru a analiza și monitoriza îndeaproape contextul și evoluțiile acestuia, precum și întâliniri cu membrii comunității românești.

MRP susține respectarea drepturilor, libertăților și obligațiilor cetățenilor români, în calitatea lor de cetățeni europeni, și îi îndeamnă pe românii din Pedrera să se adreseze autorităților române, în cazul în care au nevoie de asistență.

Redacția RBN Press amintește că în noaptea de 6 ianuarie, un accident de trafic produs în localitatea Pedrera din AndaluciaSpania, avea să declanșeze un scandal imens. Trei români rezidenți în urbea de 5.000 de locuitori au lovit autoturismul unor localnici, agresându-i, în altercația de după. Cei trei au fost reținuți dar, imediat, în fața Poliției Locale au apărut numeroși iberici care au protestat împotriva prezenței românilor la ei în localitate. Spaniolii au convocat, pe facebook, un miting, astfel că a doua zi, duminică, în fața Primăriei Pedrera se aflau peste 500 de oameni.

Primarul Antonio Nogales (membru al IU, Izquierda Unida) a ieșit pentru a calma spiritele, a anunțat că Guardia Civil a intervenit și a operat arestările ce se impuneau, dar localnicii nu au fost mulțumiți. Au zgâriat șase autovehicule aparținând românilor, le-au spart geamurile și au răsturnat trei dintre ele, apoi au vrut să meargă direct către casele acestora, spre a le cere socoteală.

Video En Pedrera Sevilla se lía la mundial por una pelea entre vecinos rumanos y españoles

Primarul Nogales a ieşit să vorbească cu manifestanţii, anunţându-i că Poliţia a luat măsurile care se impuneau, însă spaniolii nu au fost mulţumiţi de răspunsul acestuia. Protestatarii au avariat mai multe autovehicule ale cetăţenilor români, le-au spart geamurile şi au răsturnat trei dintre ele, apoi au vrut să meargă spre locuinţele acestora pentru a le cere socoteală.

”De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi. Le-am zis destule, nu mai am ce să le mai zic”, le-a mai spus primarul maifestanţilor nemulţumiţi din Pedrera.

Aceste declaraţii ale lui Nogales au atras nemulţumirea liderilor PSOE, care i-au cerut demisia primarului din Pedrera.

”Primarul din Pedrera nu trebuie să mai stea niciun minut în funcţie după aceste declaraţii iresponsabile şi incendiare. Este inadmisibil! Nu putem tolera asemenea declaraţii radicale a unui om public care, în momente delicate precum cel din Pedrera, ar trebui să încerce să reducă tensiunile, nu să pună gaz pe foc”, a declarat Veronica Perez, secretarul general al organizţiei PSOE din regiunea Sevilla.

Video momentul discursului publica al primarului din Pedrera

”Afirmaţiile primarului înrăutăţesc climatul de coexistenţă din acest oraş şi Antonio Nogales trebuie să demisioneze”, a adăugat reprezentantul PSOE.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: