ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pavel Filip: Ziua Victoriei și Ziua Europei sunt strâns legate: cinstim eroii care au luptat pentru pace și ne gândim la viitorul european al țării noastre

Pavel Filip: Ziua Victoriei și Ziua Europei sunt strâns legate: cinstim eroii care au luptat pentru pace și ne gândim la viitorul european al țării noastre

Prim-ministrul Pavel Filip a comemorat astăzi eroii căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, în cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la Complexul Memorial „Eternitate”. La eveniment a participat președintele țării Igor Dodon, deputați în Parlament, membri ai Cabinetului de miniștri, reprezentanți ai Misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, veterani, locuitori și oaspeți ai capitalei.

 

Premierul a depus flori la monumentele „Focul veșnic”, „Stela Eroilor Moldoveni” și „Maica îndurerată”.

 

Șeful Executivului a subliniat că ziua de 9 mai are o semnificație deosebită, fiind marcate concomitent două sărbători: Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei. „Sunt două zile strâns legate între ele. În lupta împotriva fascismului a participat practic toată Europa unită. Ulterior, după 5 ani de la această victorie, Europa și-a revenit din ruine și a pornit proiectul politic pe care îl vedem astăzi – o Europă unită și în bunăstare. Pe 9 mai cinstim eroii care au luptat pentru pace și ne gândim la viitorul european al țării noastre”, a declarat Pavel Filip. Premierul a accentuat că UE reprezintă un simbol al păcii și libertății, iar integrarea europeană este unica cale de dezvoltare a Republicii Moldova.

 

În context, premierul a menționat că în sprijinul veteranilor de război, la începutul mandatului actualului Guvern, a fost aprobat Planul guvernamental „Memorie. Onoare. Respect”, care a fost realizat integral. Anul acesta veteranii de război  vor primi un ajutor material în valoare de 10 mii de lei, iar persoanele care nu au participat direct în război, dar au asigurat acțiunile de luptă – câte 5000 lei.

 

În Republica Moldova locuiesc circa 460 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial. 

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: