ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto / Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn: Modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru Republica Moldova

Foto / Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn: Modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru Republica Moldova
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Principalele teme de discuție au vizat situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autoritățile Republicii Moldova și nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă atât realizările, cât și domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare.

Premierul Pavel Filip a reiterat că modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru țara noastră. Totodată, prim-ministrul a exprimat speranța că următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat.

În condițiile actuale, expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republicii Moldova și apropierea de UE. În acest context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: