ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pavel Filip: Drapelul de Stat reprezintă demnitate, unitate și curaj. El veghează asupra dezvoltării țării noastre și ne ghidează spre un viitor prosper

Pavel Filip: Drapelul de Stat reprezintă demnitate, unitate și curaj. El veghează asupra dezvoltării țării noastre și ne ghidează spre un viitor prosper

Prim-ministrul Pavel Filip a onorat Tricolorul în cadrul unei ceremonii festive dedicate Zilei Drapelului de Stat, care a avut loc la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Premierul a menționat că drapelul este un simbol al independenței, al suveranității noastre și al valorilor naționale.

„Strămoșii noștri ne-au demonstrat că pentru a ridica Drapelul sus trebuie să te ridici din genunchi. Am încercat să ne ridicăm la înălțimea și demnitatea tricolorului. Cel puțin în ultimii 3 ani, am stat în picioare și cu capul sus: de la tribuna ONU am cerut retragerea militarilor străini de pe teritoriul țării. Am reușit, pentru prima dată, să controlăm integral frontiera de stat, inclusiv pe segmentul central și am spus clar că interesul cetățeanului și interesul național este mai presus de toate”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Executivului a precizat că Drapelul reprezintă, de fapt, demnitate, unitate și curaj. El veghează continuu asupra dezvoltării țării noastre și ne ghidează calea spre un viitor prosper. „Patriotismul înseamnă să renunți la propriile dorințe în favoarea a tot ceea ce înseamnă acest drapel. Este o lecție pe care, cu siguranță, politicienii ar trebui să o învețe. Să învețe să privească în viitor, să învețe să dea dovadă de mai multă unitate, dedicație și dragoste de țară”, a subliniat Pavel Filip.

În cadrul evenimentului, un grup de ofițeri și subofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) au fost distinși cu diplome de onoare ale Guvernului.

Ziua Drapelului de Stat este marcată anual pe 27 aprilie. În această zi a anului 1990, tricolorul a fost pentru prima dată arborat pe clădirea Parlamentului, exprimând voința cetățenilor care au cerut revenirea la valorile naționale.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: