ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pavel Filip: Drapelul de Stat reprezintă demnitate, unitate și curaj. El veghează asupra dezvoltării țării noastre și ne ghidează spre un viitor prosper

Pavel Filip: Drapelul de Stat reprezintă demnitate, unitate și curaj. El veghează asupra dezvoltării țării noastre și ne ghidează spre un viitor prosper

Prim-ministrul Pavel Filip a onorat Tricolorul în cadrul unei ceremonii festive dedicate Zilei Drapelului de Stat, care a avut loc la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Premierul a menționat că drapelul este un simbol al independenței, al suveranității noastre și al valorilor naționale.

„Strămoșii noștri ne-au demonstrat că pentru a ridica Drapelul sus trebuie să te ridici din genunchi. Am încercat să ne ridicăm la înălțimea și demnitatea tricolorului. Cel puțin în ultimii 3 ani, am stat în picioare și cu capul sus: de la tribuna ONU am cerut retragerea militarilor străini de pe teritoriul țării. Am reușit, pentru prima dată, să controlăm integral frontiera de stat, inclusiv pe segmentul central și am spus clar că interesul cetățeanului și interesul național este mai presus de toate”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Executivului a precizat că Drapelul reprezintă, de fapt, demnitate, unitate și curaj. El veghează continuu asupra dezvoltării țării noastre și ne ghidează calea spre un viitor prosper. „Patriotismul înseamnă să renunți la propriile dorințe în favoarea a tot ceea ce înseamnă acest drapel. Este o lecție pe care, cu siguranță, politicienii ar trebui să o învețe. Să învețe să privească în viitor, să învețe să dea dovadă de mai multă unitate, dedicație și dragoste de țară”, a subliniat Pavel Filip.

În cadrul evenimentului, un grup de ofițeri și subofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) au fost distinși cu diplome de onoare ale Guvernului.

Ziua Drapelului de Stat este marcată anual pe 27 aprilie. În această zi a anului 1990, tricolorul a fost pentru prima dată arborat pe clădirea Parlamentului, exprimând voința cetățenilor care au cerut revenirea la valorile naționale.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: