ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pavel Filip, către Secretarul General al CoE: Consiliul Europei întotdeauna a fost un partener de încredere al Republicii Moldova

Pavel Filip, către Secretarul General al CoE: Consiliul Europei întotdeauna a fost un partener de încredere al Republicii Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip i-a adresat un mesaj de felicitare Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la crearea Organizației.

„Construit pe ruinele celui de-al Doilea Război Mondial și ghidat de ideea unei păci de lungă durată, Consiliul Europei a devenit o adevărată casă a democrației, a statului de drept și a drepturilor omului. A fost întotdeauna un partener de încredere al țării noastre. Prin instituțiile sale, inclusiv Comisia de la Veneția, a contribuit la procesul de formare și consolidare a Republicii Moldova ca stat”, se spune în mesajul semnat de premierul Pavel Filip.

Șeful Executivului a precizat că aderarea țării noastre la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în 1997, este la fel de importantă. În prezent, societatea noastră nu-și poate imagina lipsa accesului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care este cel mai eficient mecanism pentru protecția drepturilor omului în lume.

De-a lungul anilor, Republica Moldova a devenit parte la 92 de tratate ale Consiliului Europei, care reglementează cele mai diverse domenii: combaterea torturii, protecția drepturilor sociale și ale minorităților naționale, lupta împotriva corupției, a spălării banilor și a traficului de ființe umane, protecția datelor personale.

„Apreciem implementarea curentă a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020, care este cel de-al doilea document-cadru de acest gen, precum și programele de cooperare dedicate reformelor orientate spre îmbunătățirea procesului de guvernare la toate nivelurile”, se mai arată în mesajul semnat de Pavel Filip.

Consiliul Europei a fost fondat la 5 mai 1949 și este cea mai mare organizație de pe continent în ceea ce privește protejarea drepturilor omului, a democrației și a statului de drept. Acesta include 47 de state membre, dintre care 28 fac parte din blocul comunitar. Republica Moldova a aderat la organizație la 13 iulie 1995.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: