ROMÂNIA BREAKING NEWS

Patrule comune româno-ucrainene la frontieră

Patrule comune româno-ucrainene la frontieră

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, susține că Inspectoratul General al Poliției de Frontieră urmează să semneze un protocol cu Administrația Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei care prevede, între altele, schimb de informații, dar și patrularea în comun a frontierei comune – scrie Mediafax.
Potrivit ministrului român al afacerilor interne, Pentre Tobă, în prezent, cadrul juridic privind cooperarea în domeniul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere îl reprezintă Acordul dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei semnat la Kiev în 6 iulie 1999.
Ministrul mai precizează că urmează să fie semnat un Protocol între Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Administrația Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei privind modul de realizare a schimbului de informații statistice și analitice referitoare la situația frontierelor de stat ale României și Ucrainei în cadrul căruia sunt prevăzute și schimburi de informații privind contrabanda cu țigări.
„Precizăm faptul că în procesul intern de aprobare se află semnarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind patrularea comună la frontiera de stat româno-ucraineană și Protocolul între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Administrația Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei pentru punerea în aplicare a acordului menționat mai sus, care vor permite intensificarea conlucrării între cele două părți prin realizarea patrulelor comune ce vor contribui la prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere”, a precizat Petre Tobă, citat de Mediafax.
Mai mult, ministrul de Interne arată că pentru misiunile de control la frontiera externă a Uniunii Europene, structurile Poliției de Frontieră din sectorul estic și nord estic utilizează echipamente achiziționate, în anii anteriori, prin programe de dotare cu fonduri europene.
El adaugă că pentru înlocuirea echipamentelor de supraveghere și control care și-au îndeplinit durata de utilizare, dar și pentru îmbunătățirea performanțelor tehnice ale echipamentelor existente, Poliția de Frontieră a prevăzut proiecte de dotare finanțate din Fondul de Securitate Internă pentru exercițiul financiar 2014-2020, urmând ca toate structurile Poliției de Frontieră să beneficieze de echipamente tehnice performante pentru controlul și supravegherea frontierei.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: Patrule comune româno-ucrainene la frontieră

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: