ROMÂNIA BREAKING NEWS

Patru conducători de Biserici Autocefale au coliturghisit în Bucureşti și au comemorat mărturisitoriii din toate țările comuniste trecuți la Domnul

Patru conducători de Biserici Autocefale au coliturghisit în Bucureşti și au comemorat mărturisitoriii din toate țările comuniste trecuți la Domnul

Bucureştiul a fost vineri 27 octombrie în zi de sărbătoare. Ocrotitorul Capitalei României şi al Catedralei Patriarhale, Sfântul Dimitrie cel Nou, a fost cinstit la Patriarhie de mii de credincioşi. Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Rusiei, a prezidat liturghia de hram în concelebrare cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al întregii Albanii,  şi cu Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia informează agenția de presă Basilica citată de romaniabreakingnews.ro

După citirea evangheliei, Preafericitul Părinte Patriarh Kirill a adresat  cuvântare bisericească pelerinilor aflaţi pe Dealul Patriarhiei cărora le-a spus că „evlavia dumneavoastră este o mărturie a înfloririi Ortodoxiei româneşti de astăzi (…) Domnul să apere pământul românesc şi poporul evlavios al acestuia de orice rău” 

POtrivit sursei citate momentul deosebit al coslujirii din ziua de vineri, a fost cel legat de comemorarea mărturisitorilor din toate țările comuniste trecuți la Domnul. A fost rostită o Ectenie pentru cei trecuți la Domnul şi Veşnica pomenire a fost intonată în română, slavonă şi albaneză în memoria celor care au apărat Ortodoxia cu preţul vieţii.

Din soborul slujitor au făcut parte ierarhi români, dar şi ierarhi din Biserici Ortodoxe din foste ţări comuniste. Aceştia se află în Capitala României în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a zece ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel.

Credincioşii care au venit la Hramul Catedralei pot aduce cinstire unui fragment din moaştele Sfântului Serafim de Sarov adus în dar de Preafericitul Părinte Patriarh Kirill. Delegaţia Bisericii Ruse a ajuns ieri în România, fiind prima vizită a unui patriarh rus în ţara noastră după 1989. La întâmpinarea sfintelor moaşte a fost oficiat aseară un polihroniu, apoi cei doi patriarhi au adresat câte un cuvânt de binecuvântare.

Sâmbătă, 28 octombrie 2017, va avea loc, în Catedrala Patriarhală, slujba Te Deum la 10 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa ierarhilor români şi străini, a clerului şi credincioșilor.

Foto credit: Robert Nicolae / Agenţia de ştiri Basilica

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: