ROMÂNIA BREAKING NEWS

Patriarhul Kirill, la Sinodul BOR: „Cu poporul rus s-a făcut un experiment monstruos, (…) nu poţi construi o societate fără Dumnezeu”

Patriarhul Kirill, la Sinodul BOR: „Cu poporul rus s-a făcut un experiment monstruos, (…) nu poţi construi o societate fără Dumnezeu”

Lucrarea creatoare în via sfintei Biserici a lui Hristos nu este posibilă fără comuniunea frăţească între noi toţi şi fără întărirea relaţiilor dintre Bisericile noastre şi popoarele pe care acestea le păstoresc, a afirmat sâmbătă, patriarhul Moscovei şi al Întregii Ruşii, la şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, dedicată Anului omagial şi comemorativ 2017, transmite Agerpres citat de romaniabreakingnews.ro.

Desfăşurată în Aulă Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, şedinţa a fost prezidată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. La eveniment au participat membrii Sfântului Sinod al BOR împreună cu: patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului şi al întregii Albanii, Anastasie, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia, Rastislav, alţi ierarhi din Biserici Ortodoxe surori.

Patriarhul Kirill, primul care a luat cuvântul în cadrul Sinodului, a subliniat că, în faţă noilor provocări ale contemporaneităţii şi ale viitorului, suntem datori să preţuim darul păcii, primit de la înaintaşi, fără a uita experienţa istorică a sfintei Biserici din anii grei ai încercărilor. În cuvântul său, o adevărată istorie a dramei Bisericii Ortodoxe Ruse în timpul comunismului, Kirill a accentuat că „îndepărtarea de adevărul dumnezeiesc a fost în toate timpurile cauza multor nenorociri, necazuri şi încercări”.

„Acest lucru se referă atât la viaţa personală a omului, cât şi la viaţa societăţilor şi popoarelor. Cu poporul rus s-a făcut un experiment monstruos, care a demonstrat întregii lumi că nu poţi construi o societate fără Dumnezeu. Totuşi, chiar şi astăzi mulţi încă nu au înţeles acest exemplu şi nu se gândesc la fenomenul istoric al catastrofei ruseşti, precum şi la proiectarea acestuia asupra contemporaneităţii. Astăzi, creştinismul se confruntă cu invazia agresivă a secularizării militante în toate sferele vieţii sociale. Astăzi păcatul devine normă, pentru ca în societatea de consum se pierde noţiunea de legătură între libertate şi responsabilitate”, a spus patriarhul Moscovei şi al Întregii Ruşii.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill a mai vorbit și despre situația bisericii ortodoxe în general, care azi trăieste o vreme potrivită şi se bucură de o libertate internă şi de o posibilitate nemaiîntâlnită de mărturisire a credinţei strămoşeşti.

„Această libertate a fost dobândită cu un preţ amar, plătit de generaţiile anterioare şi cu preţul jertfei multor mii de mărturisitori şi martiri ai Ortodoxiei, care au suferit în timpul comunismului. (..) Trebuie să păstrăm cu sfinţenie în memorie şi să studiem atent experienţa istorică a sfintei Biserici din anii grei ai încercărilor; să avem grijă şi să învăţăm turma binecredincioasă în vederea confruntării cu noile provocări ale contemporaneităţii şi ale viitorului”, a spus patriarhul rus, potrivit basilica.ro.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: