ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pași concreți spre o armată comunitară. Jean-Claude Juncker: „Mai multă apărare pentru Europa”. Uniunea Europeană are nevoie de un sediu militar

Pași concreți spre o armată comunitară. Jean-Claude Juncker: „Mai multă apărare pentru Europa”. Uniunea Europeană are nevoie de un sediu militar

Junker cheamă europenii în armată:„Mai multă apărare pentru Europa”, informează Gândul. Uniunea Europeană are nevoie de un sediu militar pentru a forma o armată comunitară, a spus Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, la Strasbourg.

ue_armyEl a adăugat că absența unei structuri permanente are ca rezultat pierderea banilor pe misiuni. Juncker a rezervat o parte din discursul său anual pentru votul neașteptat al Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.
El a insistat că blocul comunitar nu este supus niciunui risc în urma deciziei Marii Brtainii și a cerut ca negocierile pentru Brexit să înceapă cât mai repede. De asemenea, el a avertizat Marea Britanie să nu se aștepte la un tratament preferințial și acces selectiv la piața Uniunii Europene, fără să accepte libera circulație de oameni.
Votul pentru Brexit a impulsionat discuțiile pentru o cooperare mai bună în domeniul apărării, pentru că Marea Britanie a fost statul care a obiectat mereu că o armată a UE ar putea reprezenta un conflict de interese cu NATO.
Juncker a subliniat faptul că o forță militară europenă ar trebui să fie complementară NATO. ”Mai multă apărare pentru Europa nu înseamnă mai puțină solidaritate transatlantică”, a spus el.
El a adăugat că un Fond de Apărare European ar stimula cercetarea militară și dezvoltarea.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: