ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pași concreți spre o armată comunitară. Jean-Claude Juncker: „Mai multă apărare pentru Europa”. Uniunea Europeană are nevoie de un sediu militar

Pași concreți spre o armată comunitară. Jean-Claude Juncker: „Mai multă apărare pentru Europa”. Uniunea Europeană are nevoie de un sediu militar

Junker cheamă europenii în armată:„Mai multă apărare pentru Europa”, informează Gândul. Uniunea Europeană are nevoie de un sediu militar pentru a forma o armată comunitară, a spus Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, la Strasbourg.

ue_armyEl a adăugat că absența unei structuri permanente are ca rezultat pierderea banilor pe misiuni. Juncker a rezervat o parte din discursul său anual pentru votul neașteptat al Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.
El a insistat că blocul comunitar nu este supus niciunui risc în urma deciziei Marii Brtainii și a cerut ca negocierile pentru Brexit să înceapă cât mai repede. De asemenea, el a avertizat Marea Britanie să nu se aștepte la un tratament preferințial și acces selectiv la piața Uniunii Europene, fără să accepte libera circulație de oameni.
Votul pentru Brexit a impulsionat discuțiile pentru o cooperare mai bună în domeniul apărării, pentru că Marea Britanie a fost statul care a obiectat mereu că o armată a UE ar putea reprezenta un conflict de interese cu NATO.
Juncker a subliniat faptul că o forță militară europenă ar trebui să fie complementară NATO. ”Mai multă apărare pentru Europa nu înseamnă mai puțină solidaritate transatlantică”, a spus el.
El a adăugat că un Fond de Apărare European ar stimula cercetarea militară și dezvoltarea.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: