ROMÂNIA BREAKING NEWS

Participarea subsecretarului de stat Victor Ionescu la campania „Distruge Zidul Indiferenței !”

Participarea subsecretarului de stat Victor Ionescu la campania „Distruge Zidul Indiferenței !”

Secretarul de stat Victor Ionescu a participat astăzi, 14 mai 2019, alături de reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) și ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la derularea campaniei de prevenire a exploatării sexuale „Distruge Zidul Indiferenței !”.

Aproximativ 100 de elevi și profesori au luat parte la activitățile desfășurate la Tecuci, la liceul „Spiru Haret” și la Clubul Copiilor. Oficiali din cadrul agenției, dar și psihologi, asistenți sociali, consilieri școlari, reprezentanți ai Poliției Municipale și Locale din Tecuci, reprezentanți ai Primăriei Tecuci și ai primăriilor din zonă au atras atenția asupra gravității fenomenului de trafic de persoane și asupra necesității de creștere a gradului de conștientizare atât în rândul persoanelor vulnerabile, cât și al populației, privind implicațiile acestei forme de crimă organizată.

În cadrul evenimentului, a fost reiterată necesitatea organizării acestor campanii de prevenire a traficului de persoane și a exploatării prin muncă. Un astfel de exemplu îl reprezintă și Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de MRP în 2018 în toate județele țării și în municipiul București, în parteneriat cu ANITP, continuându-se astfel eforturile de prevenire a românilor care devin victime ale traficului de persoane și sclaviei moderne în țară și dincolo de hotare.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.