ROMÂNIA BREAKING NEWS

Participarea ministrului Natalia-Elena Intotero la Conferința internațională Laude-Reut în Diplomație și Afaceri Globale

Participarea ministrului Natalia-Elena Intotero la Conferința internațională Laude-Reut în Diplomație și Afaceri Globale

Oficiali guvernamentali, ambasadori, personalități ale mediului academic și de afaceri și peste 250 de liceeni din România și din străinătate au participat la deschiderea celei de-a opta ediții a Conferinței internaționale Laude-Reut în Diplomație și Afaceri Globale.

La evenimentul derulat astăzi, 28 martie 2019, la Palatul Parlamentului, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, i-a felicitat pe organizatori – Complexul Educațional “Laude-Reut” și instituțiile partenere – pentru această inițiativă devenită o tradiție și un reper în ceea ce înseamnă educație, diplomație, formare a valorilor. Ministrul și-a exprimat speranța că tinerii viitori diplomați care vor deveni vocea și imaginea României vor reprezenta țara cu demnitate, purtându-și cu mândrie identitatea națională și fiind, în același timp, perfect adaptați lumii globalizate în care trăim.

Promovarea educației este una dintre prioritățile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, prin proiectele pe care le finanțează și prin acțiunile proprii derulate. În acest sens, ministrul Natalia-Elena Intotero a  subliniat că educația este o carte de vizită a românilor de peste hotare și s-a referit la demersurile pe care MRP, în colaborare cu MAE și cu Academia Română, le-a făcut pentru recunoașterea și afirmarea valorilor românești de pretutindeni, concretizate prin Gala “100 pentru Centenar” derulată în 2018 în 10 state cu importante comunități românești, dar și prin apariția primului volum al Enciclopediei Românilor de Pretutindeni.

Tot în contextul preocupării pentru diaspora, Natalia-Elena Intotero a subliniat că pe durata exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene au fost organizate, pentru prima dată, evenimente dedicate diasporei din statele membre. Inițiativa s-a bucurat de aprecierea reprezentanților țărilor participante, care au propus coordonarea la nivel european a politicilor privind diaspora.

Ministrul i-a îndemnat pe liceeni să nu renunțe niciodată la visele lor, să nu uite că prin eforturi și studiu pot face lucruri care să conteze, care să facă diferența, care să vină în sprijinul țării noastre. De asemenea demnitarul și-a exprimat convingerea că asistăm la remodelarea societăţii româneşti și s-a arătat optimistă că că noile generații vor continua munca în vederea sprijnirii și promovării valorilor României.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.