ROMÂNIA BREAKING NEWS

Participarea ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentat al Consiliului UE, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European

Participarea ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentat al Consiliului UE, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba (foto), a participat miercuri, 17 aprilie 2019, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European în cadrul acestei legislaturi, asigurând reprezentarea Consiliului UE la o serie de activitați desfăsurate în acest context.

Președinția României la Consiliul UE a fost, astfel, reprezentată de ministrul Ciamba la o serie de dezbateri, întâlniri politice și la semnarea unui număr important de acte legislative.

George Ciamba a susținut, în numele Consiliului UE, o intervenție în cadrul dezbaterii organizate de Parlamentul European, în baza unei întrebări adresate Consiliului UE și Comisiei Europene cu privire la dreptul de anchetă al PE, dosar instituțional aflat în discuții la nivelul celor trei instituții europene încă din 2011 și care este de așteptat să continue și în cursul viitoarei legislaturi europene, având în vedere complexitatea politică și juridică a acestuia. Dezbaterea pe marginea acestui dosar a fost precedată de o întâlnire politică informală între reprezentanții celor trei instituții, ministrul român asigurând reprezentarea Consiliului UE. Această dezbatere va fi concluzionată prin adoptarea astăzi, 18 aprilie, a unei rezoluții.

În cadrul dezbaterii, ministrul Ciamba a prezentat stadiul discuțiilor la nivelul Consiliului, elementele față de care statele membre continuă să exprime preocupare. În același timp, a amintit constrângerile Președinției Consiliului UE de a acționa în absența unui mandat care să îi fie încredințat de Consiliu. Oficialul român a subliniat eforturile Presedinției române de a avansa dialogul pe marginea acestui dosar, în spiritul principiului cooperării loiale dintre instituții. A salutat, de asemenea, eforturile Parlamentului European și a exprimat speranța că în viitorul mandat discuțiile, dacă vor fi reluate, să conducă la o apropiere a abordărilor în baza cărora să se poată construi calea de urmat.

De asemenea, ministrul Ciamba a participat la dezbaterea cu privire la Viitorul Europei, desfașurată cu participarea Prim-ministrului Letoniei, precum și la momentele protocolare asociate vizitei la Parlamentul European a demnitarului leton.

Reprezentantul Președinției României la Consiliul UE a semnat, împreună cu Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, 19 acte legislative.

The post Participarea ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentat al Consiliului UE, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European appeared first on Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: