ROMÂNIA BREAKING NEWS

Parlamentului European avertizează: „Rusia modifică situația strategică în zona Mării Negre și face presiuni asupra României”

Parlamentului European avertizează: „Rusia modifică situația strategică în zona Mării Negre și face presiuni asupra României”

Anexarea regiunii ucrainene Crimeea și evoluțiile militare din bazinul Mării Negre amenință arhitectura de securitate a Europei, avertizează membrii Comisiei PE.

„Prin suplimentarea capacităților militare strategice, inclusiv prin înarmarea puternică a Crimeei, Rusia creează de fapt o nouă platformă de lansare, de proporțiile enclavei Kaliningrad, de data aceasta în zona Mării Negre. În doar un an, forța defensivă din Crimeea a fost transformată într-o forță de atac, un instrument foarte puternic cu care Rusia poate amenința Europa Centrală, regiunea Balcanilor, sudul Europei, estul Mediteranei și chiar Orientul Mijlociu”, afirmă raportorul Ioan Mircea Pașcu, conform unui comunicat oficial.

Europarlamentarii au exprimat preocupare privind intensificarea de către Rusia a presiunilor asupra unor țări est-europene precum România, Polonia și statele baltice.

Membrii Comisiei PE pentru Afaceri Externe au atras atenția că Rusia ar putea încerca să creeze un coridor terestru cu Crimeea, de-a lungul coastelor vestice ale Mării Azov, precum și spre regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

„Dacă Rusia nu va implementa deplin Acordul de la Minsk și nu va returna Crimeea Ucrainei, Uniunea Europeană trebuie să intensifice sancțiunile și să analizeze posibilitatea aprovizionării Ucrainei cu armament defensiv”, recomandă Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Sursa:  mediafax.ro prin romanibreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: