ROMÂNIA BREAKING NEWS

Parlamentul UE a adoptat proiectul de rezoluție privind facilitarea importurilor din R. Moldova.

Fermierii din R. Moldova vor putea exporta mai multe fructe în Uniunea Europeană, după ce astăzi, 17 decembrie, Parlamentul UE a adoptat proiectul de rezoluție privind facilitarea importurilor din R. Moldova. Se vor putea astfel  exporta în Uniunea Europeană până la 40 de mii de tone de mere, 10 de mii de tone de struguri și 10 de mii de tone de prune fără anumite taxe.

Decizia va suplimenta preferințele comerciale oferite Moldovei în cadrul Zonei de Comerț Liber cu UE, prevăzute de Acordul de Asociere. Cel mai mare volum de fructe moldovenești, în cazul adoptării documentului, ar putea ajunge pe piața românească.

Redacția R.B.N. Press precizează, că Uniunea Europeană a decis pe 1 august, să dubleze cotele de export fără taxe vamale pentru mere, prune și struguri, negociate, de data aceasta, în cadrul Acordului de Comerț Liber.

Surse: Europarl.europa.eu, Publika.md, Timpul.md prin R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: