ROMÂNIA BREAKING NEWS

Parlamentul de la Madrid a aprobat guvernarea directă a Cataloniei după ce parlamentul de la Barcelona a declarat unilateral independența regiunii de Spania

Parlamentul de la Madrid a aprobat guvernarea directă a Cataloniei după ce parlamentul de la Barcelona a declarat unilateral independența regiunii de Spania

Senatul Spaniei l-a autorizat vineri, 27 octombrie a.c. pe premierul Mariano Rajoy să conducă direct Catalonia. Această decizie a fost luată la câteva minute după ce parlamentul de la Barcelona a declarat unilateral independența regiunii de Spania, transmit Reuters și AFP.

În mod sigur Guvernul Spaniol va a adopta printre primele măsuri de administrare directă a Cataloniei, destituirea executivului catalan și asumarea supravegherii directe a forțelor de poliție catalane.

Parlamentul Cataloniei a adoptat azi, vineri 27 octombrie, o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine stat independent care ia forma unei republici.

Documentul a fost adoptat cu 70 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă și două abțineri, a declarat Carme Forcadell, președinta legislativului regional de la Barcelona ce are 135 de locuri. ”Stabilim o Republică Catalană ca stat independent, suveran, democratic și social”, se menționează în preambulul rezoluției.

Liderul catalan Carles Puigdemont și ceilalți membri ai guvernului regional au luat parte la vot, în timp ce parlamentarii din Partidul Socialist, Partidul Popular și Ciudadanos au părăsit sala de ședințe înaintea votului în semn de protest, lăsând să se pronunțe doar parlamentarii din formațiunile Junts pel Si (Uniți pentru Da), CUP — partidul de extremă stânga aliat al lui liderului catalan Carles Puigdemont — și Catalunya Si Que Es Pot (asociat cu Podemos).

Oamenii politici din Spania susțin că în urma acestor decizii țara este în pragul unui război civil. Liderul executivului de la Madrid i-a cerut în acelaşi mesaj populaţiei spaniole ‘să-şi păstreze calmul’. Ca urmare a acestei decizii, Carles Puigdemont și Guvernul său vor fi destituiți.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: