ROMÂNIA BREAKING NEWS

Parlamentul Britanic autorizează guvernul să declanșeze Brexitul iar premierului scoțian cere un nou referendum privind independența

Parlamentul Britanic autorizează guvernul să declanșeze Brexitul iar premierului scoțian cere un nou referendum privind independența

Deputații din Parlamentul Britanic au votat luni proiectul de lege ce autorizează guvernul să declanșeze Brexitul, la câteva ore după anunțul premierului scoțian privind intenția de a cere un nou referendum privind independența, informează AFP citat de romaniabreakingnews.ro

Aprobarea s-a dat în a doua lectură și trimite textul în fața Camerei Lorzilor care se va pronunța luni seara, deschizând calea declanșării divorțului de Uniunea Europeană de către prim-ministra Theresa May.

Conform votului din Cameră, deputații britanici au respins cu cu 335 de voturi la 287 primul amendament al Camerei Lorzilor ce viza protejarea celor trei milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Regatul Unit. Ei au procedat la fel și cu cel de-al doilea amendament, care acorda parlamentului ultimul cuvânt în privința acordului final cu Bruxelles-ul, 331 votând contra față de 286 în favoarea acestuia.

Nicola Sturgeon – premierul scoțian,  a anunțat tot  luni că va cere Parlamentului din Edinburgh să autorizeze organizarea unui nou referendum privind independența față de Marea Britanie, transmit Reuters, DPA și BBC.

Premierul scoțian a afirmat că votul ar urma să aibă loc cel mai devreme în toamna anului 2018 și cel târziu în primăvara anului 2019 și că săptămâna viitoare se va prezenta în fața Parlamentului scoțian pentru a solicita aprobarea legiuitorilor pentru acest demers.

„Apreciez că este important ca Scoția să fie în măsură să-și decidă viitorul (…) înainte să fie prea târziu”, a precizat Sturgeon, citată de AFP, amintind că scoțienii au votat majoritar împotriva Brexitului.

Referitor la o nouă consultare, premierul britanic Theresa May  a reacționat tranșant declarând că ar fi un „factor de diviziune” și ar crea „o enormă incertitudine economică în cel mai rău moment posibil”.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: