ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Parăsiți Ucraina în 48 de ore!” …SUA și alte 10 state au lansat îndemnuri pentru cetățenii lor

„Parăsiți Ucraina în 48 de ore!” …SUA și alte 10 state au lansat îndemnuri pentru cetățenii lor

SUA au avertizat cu privire la „posibilitatea foarte clară” a unei invazii ruse a Ucrainei în următoarele zile, specificând că un atac ar putea avea loc în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing. „Nu voi comenta detaliile informațiilor noastre de informații”, a declarat consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, la briefingul de astăzi la Casa Albă. „Dar vreau să fiu clar, ar putea începe în timpul Jocurilor Olimpice, în ciuda multor speculații că se va întâmpla numai după Olimpiada. După cum am mai spus, suntem pregătiți în orice caz.” transmite The Guardian, citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit sursei citate, Casa Albă a cerut tuturor americanilor care se află încă în Ucraina să plece în următoarele 24 până la 48 de ore. „Evident că nu putem prezice viitorul. Nu știm exact ce se va întâmpla”, a spus Sullivan. „Dar riscul este acum suficient de mare și amenințarea este acum suficient de imediată încât aceasta este ceea ce cere prudența. Dacă rămâneți, vă asumați riscuri fără nicio garanție că va exista vreo altă oportunitate de a pleca.” Sullivan a avertizat că un atac rusesc asupra Ucrainei ar putea include bombardamente aeriene care ar pune în pericol viețile civililor.

Guvernul Marii Britanii a transmis printr-un comunicat de presa că cetăţenii britanici sunt sfătuiiți să părăsească imediat Ucraina! Biroul pentru relații Externe și Dezvoltare al Commonwealth și-a actualizat  vineri, 11 februarie,  avertizmentele de călătorie în Ucraina și îi sfătuiește pe cetățenii britanici să evite călătoriile în Ucraina.

TOKYO, 11 feb (Reuters) – Ministerul japonez de externe a anunţat vineri că a emis un aviz prin care îi îndeamnă pe cetăţenii japonezi din Ucraina să plece imediat! Rusia a adunat peste 100.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina, stârnind temeri de război. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus mai devreme că o invazie ar putea avea loc în orice moment. Moscova a negat orice plan de invadare.

Tot agenția de presă Reuters anunță că si Guvernul olandez i-a sfătuit pe cetăţenii olandezi să părăsească Ucraina cât mai curând posibil din cauza situaţiei de securitate, a declarat vineri postul de radio olandez BNR, citându-l pe ambasadorul olandez în Ucraina. Țările de Jos își vor muta postul diplomatic de la Kiev la Lviv, în vestul Ucrainei, a spus BNR.

Alte state ca Estonia, Muntenegru, Norvegia, Israel, Danemarca și Corea de Sud și-au anunțat deasemena cetățenii să părăsească Ucrina cât mai repede cu putință.

Guvernul României a nunțat prin Ministerul Afacerilor Externe încă de la data de 9 februarie, să fie evitate clătoriile în Ucraina.  „Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile!”, este îndemnul de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: