ROMÂNIA BREAKING NEWS

Paradoxul independenței energetice românești! Scăpăm de ruși dar tot cu ajutorul rușilor? După OMV Petrom și ExxonMobil, acum rușii se laudă cu gazele românești din Marea Neagră

Paradoxul independenței energetice românești! Scăpăm de ruși dar tot cu ajutorul rușilor? După OMV Petrom și ExxonMobil, acum rușii se laudă cu gazele românești din Marea Neagră

exploatarea_zacaminte_Marea_Neagra

Ultima mare descoperire de gaze, cea anunțată de Lukoil, arată clar că zona românească a Marii Neagre este bogată în hidrocarburi. După OMV Petrom și ExxonMobil care au anunțat în 2012 că au descoperit cantități uriașe de gaze, acum a venit rândul rușilor de la Luk Oil să se laude cu gazele românești depistate în zona explorată de ei.

La asemenea știre, primul gând ar putea fi: România devine total independentă energetic. Într-adevăr, dependență față de importurile din Rusia ar putea fi redusă, însă, ca un paradox, va crește influența rusească asupra gazelor românești. În acest moment, gazele românești din Marea Neagră se află sub control rusesc. Amtintim aici și de parteneriatul puternic dintre grupul austriac OMV și gigantul rus Gazprom.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: