ROMÂNIA BREAKING NEWS

Papa Francisc vorbește despre o „invazie arabă” în Europa

Papa Francisc vorbește despre o „invazie arabă” în Europa

Europa riscă să devină „un loc gol” dacă își uită istoria și neglijează schimburile culturale, spune Papa Francisc, cu referire la valul de migrație din ultimul an.

646x404 (1)„Dacă Europa vrea să se refacă, trebuie să își redescopere rădăcinile culturale. Dar prin uitarea propriei istorii, Europa se slăbește pe sine. Și acesta este momentul în care riscă să devină un loc gol”, a declarat Suveranul Pontif într-un interviu acordat revistei franceze La Vie, citat de Deutsche Welle.

Întrebat de ce crede că Europa riscă să devină un „loc gol”, Papa Francisc a spus că „astăzi putem vorbi de o invazie arabă. Este o realitate socială”. El a adăugat că oricine așteaptă o schimbare radicală, precum simpatizanții extremei drepte, vor fi dezamăgiți.

„Cu câte invazii s-a confruntat Europa în istoria sa? A fost mereu capabilă să le depășească mergând mai departe și făcându-se mai bună prin schimburile dintre culturi”, a mai spus Papa.

Liderul Bisericii Catolice a lansat un atac dur la adresa populismului de extremă dreapta din Europa, care a dat naștere la mișcarea „anti-islamizare” PEGIDA din Germania și la partide politice anti-imigranți, spunând că ideologia este „otrava politicii”.

„Ideologiile sunt otrava politicii. Ai dreptul să fii de stânga sau de dreapta. Dar ideologia îți ia libertatea. Dacă vrem să evităm ca toată lumea să meargă către extreme, trebuie să promovăm prietenia și căutarea binelui comun, deasupra afilierilor politice”, crede Suveranul Pontif.

El a anunțat că Vaticanul pregătește o întâlnire cu oficiali ai Universității al-Azhar din Cairo, cea mai prestigioasă instituție teologică a lumi sunnite. Declarațiile Papei vin în contextul în care Europa se confruntă cu o criză a migranților fără precedent. Peste un milion de refugiați au pătruns în Uniunea Europeană în 2015 și un număr similar este așteptat și anul acesta.

Publicat de romaniabreakingnews.ro – Papa Francisc vorbește despre o „invazie arabă” în Europa

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: