Papa Francisc la București: „Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice ale României”

Papa Francisc a ajuns vineri în București, pentru o vizită de trei zile în România. Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe Aeroportul Otopeni de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis.

Suveranul pontif a fost așteptat și de numeroși credincioși care i-au scandat numele și au fluturat stegulețe tricolore cu însemnele papale.

Ulterior, el a mers către Palatul Cotroceni, într-un autoturism Dacia Logan. Pe traseu a fost așteptat de sute de oameni care i-au făcut cu mâna.

Vizita în țara noastră a papei va avea patru etape: București, Sumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Papa Francisc va pleca spre Roma, duminică, după ora 17:00, de pe Aeroportul internațional din Sibiu.

Modestia și simplitatea sunt mesajale pe care papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a aflat într-o vizită oficială în afara Vaticanului. În România, papa este transportat cu un Logan simplu și a mers cu geamurile coborâte.

Mulți dintre români s-ar fi așteptat probabil ca papă Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan. Singurul lucru care arată că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă „Status Civitatis Vaticanae” (Statul Cetății Vatican).

În timpul vizitei papei în România, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu mașini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, masina care la aceea vreme costă aproximativ 12.000 de euro