ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ovidiu-Liviu Uifăleanu, veteranul român care va conduce Divizia Multinațională NATO, din România

Ovidiu-Liviu Uifăleanu,  veteranul român care va conduce Divizia Multinațională NATO, din România

Noul comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est este Ovidiu-Liviu Uifăleanu, care la 45 de ani a fost înaintat în gradul de general de brigadă, fiind un veteran al misiunilor internaționale în Bosnia și Afganistan.

Până la această dată Uifăleanu a îndeplinit funcția de comandant al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”. Și ministrul Mircea Dușa a fost prezent, luni, la ceremonia de predare – primire a comenzii Diviziei 1 Infanterie DACICA către Divizia Multinaționala de Sud-Est, la sediul marii unități din București, în cadrul căreia a fost numit și noul comandant al diviziei, informează MApN.
„România s-a angajat să contribuie la consolidarea structurii de forțe a NATO prin stabilirea și punerea la dispoziția Alianței a unui comandament de nivel de divizie, care va oferi opțiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Alianței în zona sudică a flancului estic aliat. Calendarul de implementare a acestui proiect prevede atingerea capacității operaționale inițiale în anul 2016 și a celei complete în anul 2018″, arată MApN.

Cine este șeful NATO din România?

La doar 45 de ani, Ovidiu-Liviu Uifăleanu a fost înaintat la gradul de general de brigadă de Traian Băsescu, în noiembrie 2014, la propunerea ministrului Mircea Dușa. Între 2006 – 2009 colonelul Ovidiu Uifălean a îndeplinit funcția de comandant al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan în anul 2007, notează publicația Gazeta de Bistrița, care mai precizează că Ovidiu Gheorghe Uifăleanu are un impresionant CV în cariera militară. „A absolvit Liceul Militar ‘Mihai Viteazul’, după care a urmat Școala militară de ofițeri activi de tancuri și auto ‘Mihai Viteazul’ Pitești, Academia de Înalte Studii Militare și cursul postuniversitar de operații în sprijinul păcii.
Pe lângă studiile efectuate în țară a absolvit cursul de politică și concepte NATO în Germania, cursul privind legislația conflictelor armate în Turcia și colegiul de război al trupelor de uscat din SUA. Legat de războiul antiterorist din Afganistan, majoritatea pierderilor în vieți omenești pe care le-a suferit coaliția condusă de SUA, s-au datorat folosirii de către luptătorii talibani, a I.E.D, în terminologia NATO, ‘Dispozitiv Exploziv Improvizat'”, spun jurnaliștii de la Gazeta de Bistrița.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / sursa: adevarul.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: