ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Orice mișcare de trupe înarmate va fi considerată o agresiune militară!” Alexandr Turcinov, președintele interimar al Ucrainei către comandanții militari ai flotei ruse

Joi, în plenul ședinței Radei Suprme de la Kiev, președintele interimar Oleksandr Turcinov a avertizat Moscova împotriva tentației de a interveni cu flota care are baza în orașul Sevastopol, anunță AFP, citată de Mediafax.ro.

Președintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov - Presedintele interimar al Ucrainei foto:dcnews.ro

Președintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov – Presedintele interimar al Ucrainei foto:dcnews.ro

„Mă adresez comandanților militari ai Flotei (ruse) la Marea Neagră: toți militarii trebuie să rămână pe teritoriul prevăzut prin acorduri. Orice mișcare de trupe înarmate va fi considerată o agresiune militară”, a declarat el într-o ședință în Parlament care era consacrată, inițial, confirmării în funcție a unui nou Guvern.

Aminitm că fostul președinte, care nu a dat vreun semn de viață de sâmbătă, de când a fost destituit, de Parlament, și care este dat în urmărire în Ucraina pentru „crime în masă”, a reapărut astăzi în Rusia, de la care a cerut și a obținut protecție față de „extremiști”.

„Din nefericire, tot ce se întâmplă în prezent în Parlamentul Ucrainei este nelegitim”, a adăugat Ianukovici, subliniind absența din Parlament a numeroși deputați ai formațiunii sale, Partidul Regiunilor.

Ianukovici si Putin„Mă văd constrâns să le cer autorităților Federației Ruse să îmi asigure protecția personală în fața acțiunilor desfășurate de extremiști”, a adăugat el. „Asistăm pe străzile a numeroase orașe din țara noastră la o dezlănțuire de extremism. Mi-au fost adresate amenințări fizice mie personal și susținătorilor mei”.

Procurorul general adjunct Mikola Golomșa a declarat miercuri că Ianukovici, împotriva căruia Kievul a cerut un „mandat de arestare internațional”, se află în continuare în Ucraina.

„Devine evident că poporul din sud-est și din Crimeea nu acceptă vidul de putere și arbitrariul care domnește în țară, când miniștrii sunt desemnați de mulțime în piața publică”, a denunțat Viktor Ianukovici.

El a subliniat că nu a „permis niciodată” recursul la armată în fața crizei și a adăugat că dacă o astfel de decizie ar fi luată astăzi, ea ar fi „ilegală și criminală”.

„Mă consider în continuare șeful legitim al statului ucrainean”, a spus el într-o declarație adresată „poporului ucrainean”, ITAR-TASS.

Surse: deschide.md, realitatea.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.