ROMÂNIA BREAKING NEWS

Opozant al lui Putin, răpit la un sediu ONU din Ucraina și încarcerat, ulterior, la Moscova

Un opozant al lui Vladimir Putin căutat în cadrul unei anchete pentru «pregătire și organizare de tulburări în masă» în Rusia a fost răpit la un sediu ONU în Ucraina de către persoane necunoscute și adus la Moscova, unde a fost plasat în arest preventiv, scrie luni presa rusă.

Leonid Razvozjaev a plecat la Kiev pentru a cere azil politic în Ucraina, cu o zi înainte de efectuarea unor arestări și percheziții, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul acestei anchete vizând opozanți ai președintelui rus Vladimir Putin.

Razvozjaev, care este un asistent al deputatului Ilia Ponomarev, din cadrul partidului de opoziție Rusia Dreaptă, nu a mai dat niciun semn după ce a efectuat o vizită la Biroul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) de la Kiev, potrivit agențiilor ruse.

Deputatul a declarat că Razvozjaev a fost răpit de persoane necunoscute lîngă sediul UNHCR și adus în Rusia. Opozantul a fost prezentat duminică seara în fața Tribunalului Basmani de la Moscova, care l-a plasat în arest preventiv pentru o perioadă de două luni, potrivit aceleiași surse.

Site-ul rus de știri Gazeta.ru scrie că Leonid Razvozjaev ar fi fost arestat de către serviciile speciale ucrainene la Kiev, la cererea Moscovei, transferat în Rusia și încarcerat la Închisoarea Lefortovo din Moscova.

Autoritățile ruse au refuzat până în prezent să facă vreun comentariu. Niciun purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe nu putea să fie contactat luni dimineața pentru a reacționa față de această răpire misterioasă.

O înregistrare video postată online de către site-ul de știri Life News îl arată pe Razvozjaev ieșind din Tribunalul Basmani. «Am fost torturat timp de două zile, spuneți acest lucru!», a declarat el în fața camerelor unor jurnaliști.

Un alt opozant rus, Konstantin Lebedev, a fost deja plasat în detenție provizorie în acest dosar.

Comitetul de anchetă rus și-a întemeiat acțiunile pe un film difuzat la 16 octombrie de către un post de televiziune favorabil puterii, NTV, care afirma, în baza unor imagini înregistrate cu camera ascunsă, de origine necunoscută, că opozantul plănuia să răstoarne Guvernul prin forță.

sursa: Ziarul de Garda

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: