ROMÂNIA BREAKING NEWS

Operaționalizarea facilității de la Deveselu, dovadă a capacității României de a se încadra în măsurile de protecție ale NATO

Operaționalizarea facilității de la Deveselu, dovadă a capacității României de a se încadra în măsurile de protecție ale NATO

Operaționalizarea facilității de la Deveselu până la sfârșitul anului reprezintă o dovadă clară a capacității României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecție ale NATO în regiune, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, în cadrul unei întrevederi cu directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, James Clapper.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în cadrul întrevederii care a avut loc joi, la Washington, au avut loc discuții despre provocările mediului actual de securitate, despre profilul strategic al României și beneficiile dezvoltării Parteneriatului Strategic.

James Clapper a arătat că România este unul dintre cei mai importanți aliați ai SUA, apreciind contribuția pe care țara noastră o aduce în teatrele de operații, precizează sursa citată.

Cei doi oficiali au discutat și despre alte probleme de actualitate internațională, în special evoluțiile din unele zone de conflict și au reiterat disponibilitatea ambelor părți de intensificare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

La întrevedere ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior.

James Clapper este și consilier principal pe probleme de informații al președintelui Statelor Unite ale Americii.

Publicat de Andrei Rădescu – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: