ROMÂNIA BREAKING NEWS

Omul de încredere al lui Lebed, originar din RM, suspectat de spălare de bani în Germania

lebedaleksandrCunoscutul om de afaceri german, originar din Republica Moldova, Nikolas Werner a ajuns în atenția organelor de drept din Germania. În perioada războiului de pe Nistru, el a fost omul de încredere al generalului Lebed și a avut implicare directă în conflict, informează UNIMEDIA cu referire la publicația germană, Die Welt.

 În momentul de față, omul de afaceri este suspectat de spălare de bani, iar dacă suspiciunile vor fi confirmate, el riscă până la zece ani de închisoare.

Nicolas Werner a fost proprietarul trustului media de succes Wermon Media Group și alte câteva companii din diferite domenii. Cu toate acestea, jurnaliștii de la Die Welt afirmă că afacerile legale au fost doar o „fațadă”, concepute pentru a ascunde „fluxul de bani din surse criminale”.

Totodată, Werner este acuzat de deschiderea unor firme fantomă, redenumirea și lichidarea diferitelor persoane juridice.

Werner s-a născut în 1968 în Republica Moldova și a crescut în Crimeea, într-o familie de nemți. La sfârșitul anilor ’80, el a plecat în Israel, apoi în Statele Unite, după care în anii ’90 s-a întors în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, Nicolas Werner l-a cunoscut pe Lebed în perioada conflictului transnistrean devenind unul dintre cei mai apropiați oameni ai săi. Anume el l-a ajutat pe Lebed să pună capăt războiului de pe Nistru. Când Lebed este numit guvernatorul regiunii Krasnoiarsk din Siberia, Werner pleacă cu el și devine adjunctul său.

„Werner a fost de partea generalului Lebed în timpul conflictului, în urma căruia a fost creat republica moldovenească nistreană – un regim marionetă la marginea Europei, nerecunoscută de nicio organizație internațională. Omul de afaceri are multe contacte în această regiune”, spun autorii articolului.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: