ROMÂNIA BREAKING NEWS

Omagierea Suveranilor Marii Uniri a Românilor de către tinerii istorici români

Omagierea Suveranilor Marii Uniri a Românilor de către tinerii istorici români

După Unirea Transilvaniei cu România, Regina Maria îi scrie președintelui Marii Adunări de la Alba Iulia: „Ziua Măreață a Împlinirilor Visului Nostru a sosit și este o zi de biruință, ziua, când îmi împreunez mâinile și aduc mulțumirile mele Domnului”.

La rândul său, Regele Ferdinand scria după împlinirea Unirii: „Cum am fost părtașul suferințelor și durerilor voastre, așa iau parte din adâncul inimii, la bucuria voastră care este aceea a tuturor românilor și unind glasul meu cu al vostru, zic, plin de nădejde într-un viitor frumos: TRAIASCĂ ROMÂNIA MARE, UNA ȘI NEDESPĂRȚITĂ!”

Contemporanii  Centenarului Marii Unirii au participat la Clubul Țăranului Român, parte a Muzeului Țăranului Român, la evocarea curajului și loialității Suveranilor României, în cadrul unui eveniment dedicat rolului familiei regale în încurajarea rezistenței de la Iași, în realizarea Unirii și a eforturilor diplomatice ale Reginei Maria la Paris. Potrivit organizatorilor, Institutul Frații Golescu și Alianța Națională Pentru Restaurarea Monarhiei, actualitatea acestor modele pentru generația Centenarului Marii Unirii și reafirmarea lor în cadrul public, reprezintă condiția sacră a valorificării acestora pentru posteritate.

Dezbaterea a avut loc luni, 7 mai a.c., la ora 18:00 la Clubul Țăranului Român și a fost moderată de jurnalistul Bogdan Șerban IANCU, realizator al emisiunii „Ora Regelui”, reunind tineri pasionați de istoria României, membrii ai Alianței Naționale Pentru Restaurarea Monarhiei:  Alin Valentin BORCEA, Irina Andreea CRISTEA, David Ștefan IONIȚĂ, Tudor PETCU și Tudor VIȘAN-MIU.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: