ROMÂNIA BREAKING NEWS

Olanda a votat împotriva trendului Brexit și Trump. A câștigat Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), al premierului Mark Rutte

Olanda a votat împotriva trendului Brexit și Trump. A câștigat Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), al premierului Mark Rutte

Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), al premierului Mark Rutte, a obținut pe primul loc în cursa electorală pentru alegerile parlamentare desfășurate miercuri 15 martie a.c. conform estimărilor date publicității după închiderea urmelor, transmite nltimes.nl citat de romaniabreakingnews.ro

„După Brexit și alegerile din Statele Unite, Olanda a spus stop populismului de prost gust”, a declarat Mark Rutte, la Haga.

Sondajelor realizate la ieșirea de la urne, VVD estimau 31 de mandate din totalul celor 150 ale camerei inferioare a parlamentului. Alte trei partide au fost creditate cu câte 19 mandate, creștin-democrații din CDA, progresiștii din D66 și PVV. Principalele partide politice din Olanda au respins orice posibilitate de alianță cu liderul PVV, reamintește AFP

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat pe premierul olandez Mark Rutte, dupa victoria sa in alegeri, a anuntat un purtator de cuvant al cancelarului, citat de The Guardian. „Astept cu nerabdare sa lucrez cu voi ca prieteni, vecini si europeni”, a spus cancelarul in discutia telefonica.

„Olanda, oh, Olanda, esti campioana. Felicitari pentru acest rezultat extraordinar”, a scris, pe Twitter, Peter Altmaier, seful de cabinet al cancelarului german, Angela Merkel, potrivit Reuters.

Si ministrul de externe al Frantei, Jean-Marc Mayrault, a felicitat poporul olandez, intr-o postare pe Twitter.

„Felicitari pentru olandezi, pentru ascensiunea extremei-dreapta. Lucrati pentru o Europa mai puternica”, a scris acesta.

„Se pare ca VVD va fi cel mai mare partid din Tarile de Jos, pentru a treia oara consecutiv”, a declarat Rutte, aflat la o petrecere post-electorala din Haga.

Claude Junker ii felicita pe olandezi si apreciaza ca olandeziiau dat „un vot pentru Europa, un vot impotriva extremismului”, potrivit AFP.

Foto: Panou electoral alegeri Olanda 2017 – nltimes.nl

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: