ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ofițerii români sub acoperire, rup tăcerea în privința UDMR și a Ținutului Secuiesc.

Ofițeri sub acoperire își publică informațiile pe publicațiile online

Bogdan Diaconu: “Naziștii din Budapesta vor să maghiarizeze România!”

Pentru că rapoartele lor privind situația Ținutului Secuiesc, a iredentismului maghiar și a imixtiunilor politice ale politicienilor din Ungaria în treburile interne ale României sunt ignorate de autorități, ofițeri sub acoperire își publică informațiile pe publicațiile online.

 

Într-una din postările pe forumul Wikileaks, un ofițer dezvăluie faptul că deși a trimis sute de sesizări și memorii către autoritățile române cu privire la Ținutul Seciuesc și la matrapazlâcurile produse de maghiari și de liderii UDMR, acestea au fost igonorate cu desăvârșire.

Disoluția autorității statului român (și probabil a statului în sine) poate fi observată cu certitidine în poziția oficialităților vis-a-vis de problema Ținutului Secuiesc. Îndrăznesc a o numi problemă, întrucât chiar de la începutul anilor ’90, SRI și SIE avertizează constant factorul politic (și uneori organele de urmărire penală competente a aborda problema din punct de vedere juridic) de pericolul reprezentat de iredentismul maghiar și acțiunile ilegale întreprinse de UDMR, organizațiile paramilitare maghiare, cetățenii români de etnie maghiară și cetățenii maghiari aflați pe teritoriul României.

Trebuie să fim conștienți de resursele financiare, materiale și umane relativ consistente alocate de serviciile de informații românești pentru această chestiune, resurse care provin din buzunarul nostru, al tuturor. Rezultatele muncii ofițerilor de informații în această chestiune sunt considerabile și deloc de neglijat. Acestea sunt comunicate constant factorilor responsabili, și mai ales factorului politic care… tace!

Motivele pentru care, din anii ’90, partidele politice au ignorat toate avertizările serviciilor de informații pe această chestiune, sunt pe cât de clare, pe atât de josnice: păstrarea puterii politice, dată fiind alianța cu UDMR. Alianța cu o organizație culturală al cărei statut de partid politic este în cel mai bun caz incert. Dacă privim problema din punct de vedere strict legal, UDMR nu este (încă?) un partid politic așa cum o cer legile românești. Și asta în timp ce altor partide românești li se resping cererile de înființare… Oricând, oricine poate invoca această situație în fața legii. Nu o face nimeni! Există instituții care chiar au această obligație. Aceeași indolență vinovată!

Șantajul politic constant și scenetele regizate de UDMR (recunosc, cu multă abilitate politică) la adresa tuturor guvernelor la care a fost parte, se pare că sunt destul de eficiente. Politicienii români cedează ușor, pentru a-și păstra locul la putere.

„Lupta pentru autonomia Ținutului Secuiesc trebuie sprijinită material de Ungaria” – susține chiar vicepreședintele Parlamentului maghiar. Afirmația a fost facută la o serbare secuiască desfășurată în județul Mureș.

Vicepreședintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan, din partea formațiunii de extremă dreaptă Jobbik, a declarat că Guvernul Ungariei ar trebui convins să sprijine lupta pentru autonomie, nu numai moral, ci și material. Vicepreședintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan a făcut aceste declarații în fața câtorva sute de persoane participante la “serbarea secuiască” de la Ghindari, județul Mureș.

El a subliniat că Guvernul și Parlamentul Ungariei trebuie convinse să sprijine lupta pentru autonomia Ținutului Secuiesc, arătând că, apoi, Executivul țării vecine ar trebui să sprijine acest proiect “nu numai moral, ci și material”.

Ofițerul recomandă și măsurile ce trebuiesc luate de autoritățile statului cu privire la problematica maghiarimii:

1. Reprezentanții Parchetului ar trebui să se sesizeze din oficiu (au această obligație legală, sesizarea din oficiu nefiind o alegere, ci o obligație de serviciu!) de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de Codul Penal și legile speciale în vigoare (Codul penal, partea specială, titlul I – Infracțiuni contra siguranței statului și Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională a României).

Competența materială și teritorială o au Parchetele din județele în care sunt savârșite faptele penale amintite mai sus. Niciun procuror din cadrul acestor Parchete nu s-a sesizat niciodată din oficiu cu privire la aceste fapte, încălcându-și grav obligațiile de serviciu.

Aceeași indolență profesională se manifestă și la nivelul Parchetului General, care nu înțelege a trage la raspundere procurorii care aveau obligația legală de a întocmi sesizări din oficiu cu privire la faptele penale despre care vorbim.

De asemenea, reprezentanții Parchetului sunt obligați a proceda la efectuarea de acte premergătoare sau la începerea urmăririi penale (după caz) în toate cazurile în care SRI a trimis informări cu privire la aceste fapte.

Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. De ce?

 

2. Ministerul Afacerilor Externe trebuie să își exprime poziția oficială cu privire la acest subiect și să acționeze în consecință. Inerția acestui minister este monumentală.

3. Aleșii noștri din Parlamentul European ar trebui să își exprime poziția în legatură cu Ținutul Secuiesc. Nu o fac, deși toți știu că au susținerea colegilor din acest for. Și nu o fac în virtutea unor înțelegeri politice meschine care vizează… ați ghicit, menținerea puterii, machiată ca menținere a alianței politice.

Legislația română ne oferă suficiente pârghii pentru demararea tuturor acestor acțiuni, iar ignorarea lor cu bună știință de către organele competente reprezintă infracțiuni cu privire la îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Sursa: Buciumul.ro

VIDEO: Grupările paramilitare maghiare

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QPhGVC15ybI

Sursa materialului: http://stareanatiunii.com/ofiterii-romani-sub-acoperire-rup-tacerea-in-privinta-udmr-si-a-tinutului-secuiesc.html

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

2 Comments

 • nicola spune:

  Nu existà posibilitatea , legal vorbind , ca în caz de nesesizare din oficiu al parchetului judetean pe raza càruia s-a comis infractiunea , Seful acestui Parchet , SA FIE TRADUS ÎN JUSTITIE ??
  Sistemul de legi al unei tàri , trebuie sà elimine orice posibilitate a unui vid de legislatie , care la rându-i ar creea un vid de putere !!
  Care este organismul care controlezà activitatea Parchetelor Judetene , al Parchetului GENERAL , într-un cuvânt ,ierarhia care ARE OBLIGATIA LEGALA SA IA MASURI ??
  Suntem la PESTE 20 de ani de la HAOSul Loviturii de Stat din ’89 ??
  Dacà S.R.I. si S.I.E. si-au fàcut datoria , atunci cine nu si-a fàcut-o mai întâi , cine a continuat sà nu si-o facà mai apoi si tot asa , care este seria de RESPONSABILI sau”iresponsabili” mai degrabà , care-au làsat ca lucrurile sà evolueze astfel ??
  Care este „capul” cel mai înalt care „trebuie sà cadà” ??
  În ’89 , l-am sacrificat pe Ceausescu si-am oprit haosul care ne distrugea tara !
  Eu nu stiu care este persoana care se face vinovatà de incompetentà , dar , oricare-ar fi aceasta , individual , trebuie trasà la ràspundere , iar dacà persoana ori organismul ce-ar trebui sà tragà la ràspundere,la rându-i nu-si face datoria,atunci organismul ierarhic superior , trebuie sà tragà la ràspundere , inclusiv penalà dacà asa e prevàzut, pe seful organismului inferior deficient !!
  Pânà la urmà , chiar Presedintele unui Stat , trebuie sà ràspundà în fata si conform legilor !!
  Destituiri , retrageri de imunitate , traduceri în justitie , pedepsiri , sunt proceduri ale oricàrui Stat de Drept (chiar ale oricàrui Stat , pur si simplu !) !!
  E strigàtor la cer !

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: