ROMÂNIA BREAKING NEWS

Oficiul Național Pentru Cultul Eroilor reacționează față de distrugerea de la Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaș

Oficiul Național Pentru Cultul Eroilor reacționează față de distrugerea de la Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaș

În urma articolui „Semnal! Mausoleul Eroilor de la Mateiaș unde sunt depuse osemintele a peste 2000 de soldați căzuți în Primul Război Mondial, supus unui atac mai puțin obișnuit” și a sesizării trimise către Oficiului Național Pentru Culturl Eroilor, de către redacția RBN Press, cu privire la situația de la Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaș, am primit la redacție următorul comunicat al ONCE  / Nr. CE 329/07.02.2017:

„Referitor la sesizarea dumneavoastră privind Mausoleul Eroilor Români de la Mateias, vă comunicăm faptul că Oficiul s-a autosesizat imediat după apariţia în mass-media a unor informaţii despre intervenţii neautorizate asupra acestui aşezământ socio-cultural constând în amplasarea a şapte chioşcuri de lemn pe latura sudică a terasei de paradă a Mausoleului, precum şi în realizarea a două spărturi în zid, cu scopul evident de a asigura acces către construcţiile respective.

În data de 30.01.2017, o delegaţie a Oficiului, formată din trei specialişti, s-a deplasat la faţa locului şi a purtat discuţii cu factorii locali cu responsabilităţi în această problematică: Primăria Valea-Mare Pravăţ, Primăria Câmpulung Muşcel, Muzeul Municipal Câmpulung. Ulterior, s-au transmis adrese Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Argeş.

De asemenea, în cadrul misiunii efectuate în teren au fost purtate discuţii cu proprietarul terenului pe care au fost amplasate chioşcurile şi care se face responsabil de spargerea zidului împrejmuitor, domnul Cătălin Solomon.

La finalul discuţiilor purtate, Oficiul a solicitat tuturor instituţiilor responsabile să remedieze situaţia creată, respectând astfel atribuţiile ce revin fiecăreia conform prevederilor Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război.

Cu stima,                    

                        DIRECTORUL OFICIULUI NATIONAL PENTRU CULTUL EROILOR

                        Colonel Catalin ANTON  ”

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: