ROMÂNIA BREAKING NEWS

Oficiul Național Pentru Cultul Eroilor reacționează față de distrugerea de la Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaș

Oficiul Național Pentru Cultul Eroilor reacționează față de distrugerea de la Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaș

În urma articolui „Semnal! Mausoleul Eroilor de la Mateiaș unde sunt depuse osemintele a peste 2000 de soldați căzuți în Primul Război Mondial, supus unui atac mai puțin obișnuit” și a sesizării trimise către Oficiului Național Pentru Culturl Eroilor, de către redacția RBN Press, cu privire la situația de la Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaș, am primit la redacție următorul comunicat al ONCE  / Nr. CE 329/07.02.2017:

„Referitor la sesizarea dumneavoastră privind Mausoleul Eroilor Români de la Mateias, vă comunicăm faptul că Oficiul s-a autosesizat imediat după apariţia în mass-media a unor informaţii despre intervenţii neautorizate asupra acestui aşezământ socio-cultural constând în amplasarea a şapte chioşcuri de lemn pe latura sudică a terasei de paradă a Mausoleului, precum şi în realizarea a două spărturi în zid, cu scopul evident de a asigura acces către construcţiile respective.

În data de 30.01.2017, o delegaţie a Oficiului, formată din trei specialişti, s-a deplasat la faţa locului şi a purtat discuţii cu factorii locali cu responsabilităţi în această problematică: Primăria Valea-Mare Pravăţ, Primăria Câmpulung Muşcel, Muzeul Municipal Câmpulung. Ulterior, s-au transmis adrese Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Argeş.

De asemenea, în cadrul misiunii efectuate în teren au fost purtate discuţii cu proprietarul terenului pe care au fost amplasate chioşcurile şi care se face responsabil de spargerea zidului împrejmuitor, domnul Cătălin Solomon.

La finalul discuţiilor purtate, Oficiul a solicitat tuturor instituţiilor responsabile să remedieze situaţia creată, respectând astfel atribuţiile ce revin fiecăreia conform prevederilor Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război.

Cu stima,                    

                        DIRECTORUL OFICIULUI NATIONAL PENTRU CULTUL EROILOR

                        Colonel Catalin ANTON  ”

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: