ROMÂNIA BREAKING NEWS

Oficiali ucraineni: Kurile, Karelia, Kaliningrad nu aparțin Rusiei!

Oficiali ucraineni: Kurile, Karelia, Kaliningrad nu aparțin Rusiei!

Consiliul Național de Securitate al Ucrainei (foto) a enumerat marți teritoriile care au fost sub ocupație rusă de ani de zile. Printre acestea se numără arhipelagul Pacific al Insulelor Kurile, ocupat de Rusia din 1945, informează site-ul polonez polskieradio.pl care citează 24tv.ua

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a subliniat recent că problema dreptului de proprietate asupra insulelor este departe de a fi rezolvată, au remarcat oficialii ucraineni. Potrivit Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Tokyo încearcă să rezolve disputa de lungă durată cu Moscova asupra insulelor, a scris 24tv.ua. Într-o declarație pe site-ul său, agenția ucraineană a menționat alte teritorii controlate de Rusia care au aparținut istoric altor țări, și anume Karelia și Kaliningrad.

POtrivit sursei citate, Finlanda a cedat părți din provincia sa Karelia Uniunii Sovietice, după ce a pierdut Războiul de iarnă din 1939-1940. Între timp, Kaliningrad, anterior oraș prusac cu numele de Königsberg, a fost capturat de armata sovietică în timpul celui de-al doilea război mondial. La 17 septembrie 1945, Prusia a fost încorporată în Uniunea Sovietică. În acest sens, Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a subliniat că Uniunea Sovietică a încetat să mai existe în 1991, a informat 24tv.ua.

Ucraina se confruntă cu un atac rusesc asupra țării din 24 februarie.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: