Oficial! Rusia începe să-și retragă tehnica militară de la Tiraspol/ VIDEO

Federația Rusă începe să-și retragă tehnica militară din regiunea transnistreană. În acest sens, autoritățile de la Moscova au cerut de la Chișinău acordul de a utiliza aerodromul de la Tiraspol pentru a transporta tehnica militară casată în Federația Rusă.

Declarația a fost făcută de către vicepremierul pentru Reintegrare și principalul negociator în problematica transnistreană din partea Chișinăului, Eugen Carpov.

“Este vorba, în primul rând, de 8 elicoptere care, începând cu anul 92 au făcut parte din dotările trupelor de pacificare. Sunt depășite tehnic. Avem solicitarea ca aceste elicoptere să fie retrase”, a declarat Carpov în cadrul unei conferințe de presă.

În același context, vicepremierul a menționat că mâine la Chișinău va ajunge primul avion militar cu mai mai mulți specialiști ruși care vor analiza modalitățile de întoarcere a elicopterelor în Rusia. „Avionul va ateriza mai întâi la Chișinău, după care se va deplasa la Tiraspol. Ulterior, avionul se va întoarce în Moscova, la fel, prin Chișinău. Vor fi respectate toate formalitățile de frontieră și vamale”, a explicat Carpov.

Moldova.ORG