ROMÂNIA BREAKING NEWS

Oficial! Rusia începe să-și retragă tehnica militară de la Tiraspol/ VIDEO

Federația Rusă începe să-și retragă tehnica militară din regiunea transnistreană. În acest sens, autoritățile de la Moscova au cerut de la Chișinău acordul de a utiliza aerodromul de la Tiraspol pentru a transporta tehnica militară casată în Federația Rusă.

Declarația a fost făcută de către vicepremierul pentru Reintegrare și principalul negociator în problematica transnistreană din partea Chișinăului, Eugen Carpov.

“Este vorba, în primul rând, de 8 elicoptere care, începând cu anul 92 au făcut parte din dotările trupelor de pacificare. Sunt depășite tehnic. Avem solicitarea ca aceste elicoptere să fie retrase”, a declarat Carpov în cadrul unei conferințe de presă.

În același context, vicepremierul a menționat că mâine la Chișinău va ajunge primul avion militar cu mai mai mulți specialiști ruși care vor analiza modalitățile de întoarcere a elicopterelor în Rusia. „Avionul va ateriza mai întâi la Chișinău, după care se va deplasa la Tiraspol. Ulterior, avionul se va întoarce în Moscova, la fel, prin Chișinău. Vor fi respectate toate formalitățile de frontieră și vamale”, a explicat Carpov.

Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: