Oficial, România are cel mai mic șomaj din ultimii 5 ani! Care este adevărul?

Oficial, România are cel mai mic șomaj din ultimii 5 ani: 5,8%. Care ar fi însă adevărul din spatele acestor cifre. Anul se încheie cu vești relativ bune de pe piața muncii. Oficial, România are cel mai mic șomaj din ultimii 5 ani, conform datelor „Institutului Național de Statistică”. În prezent, 522 de mii de români nu au unde să lucreze, deși își doresc foarte tare acest lucru. Sociologii cred însă că adevărul este altul. Mulți pur și simplu nu s-au înregistrat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, potrivit StirileProTv.ro citat de romaniabreakingnews.ro

Conform statisticilor, România se află în prezent pe locul 8 în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata șomajului, cu 5,8 procente. Cel mai bine, într-un clasament publicat de Eurostat, stau Cehii, care au mai puțin cu 2 procente față de noi.
Urmează Germania, cu puțin peste 4 la sută, iar pe locul 3 sunt cei din Marea Britanie cu aproape 5 procente. La polul opus îi găsim pe greci, cu o rată a șomajului care depășește 23 la sută.
Revenim la țară noastă, unde avem cea mai mică rată a șomajului din ultimii 5 ani. Potrivit statisticilor, la finalul anului 2011, peste 7 la sută dintre români erau șomeri. Între timp mulți și-au găsit un loc de muncă iar rata șomajului a scăzut la aproape 6 procente.

În prezent, 522 de mii de români nu au unde să lucreze, deși își doresc foarte tare acest lucru. Sociologii cred însă că adevărul este altul. Mulți pur și simplu nu s-au înregistrat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro