ROMÂNIA BREAKING NEWS

Oficial NATO: Transnitria amenințare majoră pentru lumea trans-atlantică! …conflictele înghețate, un pretext pentru o posibilă intervenție militară a Rusiei

Oficial NATO: Transnitria amenințare majoră pentru lumea trans-atlantică! …conflictele înghețate, un pretext pentru o posibilă intervenție militară a Rusiei

Rusia reprezintă una dintre cele două amenințări principale la securitatea spațiului trans-atlantic. Declarația îi aparține generalului Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO în Europa

Generalul Breedlove a vorbit în cadrul unei audieri, în Comisia Serviciilor Armate din Congresul american. Printre subiectele abordate s-a numărat și tema conflictului separatist transnistrean și a felului în care influențează această problemă Republica Moldova.

Șeful forțelor NATO în Europa a punctat nevoia unei abordări de 360 de grade în noile condiții de amenințare pe flancul estic și nu numai pe acest flanc.

Breedlovea mai spus despre Rusia că folosește conflictele înghețate ca pe o unealtă de politică externă. Scopul Rusiei în toate aceste zone precum regiunea transnistreană este să întrețină „un pretext pentru o posibilă intervenție militară și să își asigure un nivel de influență în chestiuni suverane ale altor state”.

Pentru lumea trans-atlantică, cealaltă amenințare majoră identificată de generalul Breedlove în fața Congresului american o reprezintă instabilitatea în creștere pe flancul sudic, acolo unde statele aliate se confruntă cu fluxurile de migranți. 

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: