ROMÂNIA BREAKING NEWS

OBAMA vs PUTIN – convorbire telefonică

obamaPreședintele SUA, Barack Obama, a făcut apel la Rusia să înceteze „intimidarea” Ucrainei și să reducă numărul de soldați masați la granița ucraineană. Obama a mai solicitat ca Rusia să facă eforturi pentru detensionarea situației de la graniță și să intre în dialog cu autoritățile de la Kiev.

Potrivit informațiilor serviciilor secrete din SUA, Rusia ar fi masat câteva mii de militari la granița cu Ucraina.

„Acest lucru poate fi o încercare de intimidare a Ucrainei sau poate însemna că Rusia are alte planuri”, a spus Obama într-un interviu pentru CBS News.

Referindu-se la omologul său rus, Vladimir Putin , Obama susține că:

„Acesta a demonstrat că este afectat de dispariția Uniunii Sovietice. Însă acest lucru nu este o scuză pentru reîntoarcerea la practicile din timpul Războiului Rece”.

„Cred că este o dovadă de naționalism și el trăiește cu impresia că Occidentul a profitat de Rusia în trecut. Ceea ce i-am spus în mod repetat este că citește greșit intențiile Occidentului. Și cu siguranță că interpretează greșit politica externă a SUA. Interesul nostru nu este să izolăm Rusia și nu avem niciun alt interes în Ucraina decât ca cetățenii ucraineni să poată decide singuri ce să facă cu viața lor”, a mai spus Obama.

Sursa:Jurnalul.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.