ROMÂNIA BREAKING NEWS

O zi a mâniei, dorită de palestinieni, după ce SUA a anunțat că își muta ambasada la Ierusalim

O zi a mâniei, dorită de palestinieni, după ce SUA a anunțat că își muta ambasada la Ierusalim

După ce Președintele SUA, Donald Trump a cerut mutarea ambasadei americane la Ierusalim,  gest ce simbolizează de facto recunoașterea orașului Ierusalim drept capitală a Israelului, palestinienii vor o zi a mâniei. În orașul Sfânt au început deja ciocniri între musulmani și polițiștii israelieni în zona esplanadei moscheilor.   Confruntări au loc și la Betleem.  Proteste au avut loc și în alte state musulmane – Egipt, Malaezia, Indonezia.

Nicio țară din lume nu are ambasada la Ierusalim. Până azi, ai mulţi lideri importanţi ai lumii și-au exprimat profunda  îngrijorare de planul americanilor de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel.Președinții Rusiei și Turciei au avertizat că decizia americană este extrem de periculoasă pentru stabilitatea Orienului Mijlociu. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan amenința cu ruperea relațiilor dintre Turcia și America.

Palestinienii afirmă că prin decizia lor, americanii dinamitează eforturile de pace și soluția existenței a două state. Autoritățile de la Ramallah au susținut mereu că un viitor stat palestinian trebuie să aibă capitala în Ierusalimul de est, unde se află locuri sfinte pentru musulmani, inclusiv moscheea al Aqsa.

Andrei Rădescu RBN Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: