ROMÂNIA BREAKING NEWS

O zi a mâniei, dorită de palestinieni, după ce SUA a anunțat că își muta ambasada la Ierusalim

O zi a mâniei, dorită de palestinieni, după ce SUA a anunțat că își muta ambasada la Ierusalim

După ce Președintele SUA, Donald Trump a cerut mutarea ambasadei americane la Ierusalim,  gest ce simbolizează de facto recunoașterea orașului Ierusalim drept capitală a Israelului, palestinienii vor o zi a mâniei. În orașul Sfânt au început deja ciocniri între musulmani și polițiștii israelieni în zona esplanadei moscheilor.   Confruntări au loc și la Betleem.  Proteste au avut loc și în alte state musulmane – Egipt, Malaezia, Indonezia.

Nicio țară din lume nu are ambasada la Ierusalim. Până azi, ai mulţi lideri importanţi ai lumii și-au exprimat profunda  îngrijorare de planul americanilor de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului Israel.Președinții Rusiei și Turciei au avertizat că decizia americană este extrem de periculoasă pentru stabilitatea Orienului Mijlociu. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan amenința cu ruperea relațiilor dintre Turcia și America.

Palestinienii afirmă că prin decizia lor, americanii dinamitează eforturile de pace și soluția existenței a două state. Autoritățile de la Ramallah au susținut mereu că un viitor stat palestinian trebuie să aibă capitala în Ierusalimul de est, unde se află locuri sfinte pentru musulmani, inclusiv moscheea al Aqsa.

Andrei Rădescu RBN Press

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: