ROMÂNIA BREAKING NEWS

O stradă din Reni (regiunea Odesa-Ucraina) va purta numele lui Mihai Eminescu

O stradă din Reni (regiunea Odesa-Ucraina) va purta numele lui Mihai Eminescu

Autoritățile din orașul Reni, regiunea Odesa, au decis să redenumească un număr de străzi, în cadrul procesului de implementare a Legii privind desovietizarea și condamnarea comunismului și a nazismului și a Legii privind interzicerea propagandei și a simbolurilor celor două regimuri – scrie TOCpress citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit unei dispoziții aparținând Comitetului Executiv al Consiliului Local Reni, 20 de străzi din oraș urmează să fie redenumite, printre acestea numărându-se străzi precum Lenin, Frunze, Kotovsk, Kirov, Komsomolska sau Ceapaev.

De asemenea, două dintre străzile ce urmează să fie redenumite vor purta nume românești. Astfel, strada Pionerska va purta numele marelui poet român Mihai Eminescu, iar strada Rosa Luxemburg va fi redenumită în memoria lui Valeriu Cojocaru – istoric local, arheolog, pedagog, autor de lucrări științifice, persoană publică și mare patriot al sudului Basarabiei – potrivit prezentării propunerilor de personalități pentru redenumirea străzilor din Reni.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: O stradă din Reni va purta numele lui Mihai Eminescu

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: