ROMÂNIA BREAKING NEWS

O șansă pentru relansarea economică în România. Proiectul Re>patriot

RE>PATRIOT! - ROMÂNIA ARE NEVOIE DE CREATORI DE VALOARE!
O șansă pentru relansarea economică în România. Proiectul Re>patriot

Un grup de antreprenori din România și-a propus atragerea de investiții din partea cetățenilor români care trăiesc în afara granițelor. Fundația Romanian Business Leaders (FRBL) va oferi consiliere și informații tuturor celor care doresc să se întoarcă în țară pentru a deschide o afacere.

Re>patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat a românilor care trăiesc în afara țării, a fost lansat marți de Fundația Romanian Business Leaders. Programul vine în întâmpinarea tuturor românilor din Diaspora care doresc să investească în oportunități de afaceri în România.

Marius Bostan, liderul proiectului Re>patriot, a explicat că atragerea românilor plecați în străinătate trebuie să fie o prioritate națională pentru Guvernul României.

Marius Bostan

Marius Bostan

„Un număr tot mai mare de români care lucrează în străinătate ar dori să se întoarcă acasă. Ei dețin resurse în bani, cunoștințe, abilități, experiență și o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimiși de ei au adus o contribuție importantă la creșterea României. Cei mai mulți au emigrat pentru că în țară lipseau oportunitățile și perspectivele unui viitor mai bun. Au ales să plece într-o lume liberă, a competiției, a corupției foarte scăzute, a valorilor etice, au ales să lucreze în economii funcționale. Cei mai mulți își iubesc țara și e momentul să dovedim că îi prețuim”, a explicat acesta. Marius Bostan a subliniat totodată că „transferul de know-how și infuzia de capital” pe care o pot aduce românii din afară vor avea un important efect pozitiv asupra economiei naționale.

Potrivit lui Felix Pătrășcanu, membru în Consiliul Director al FRBL, principalele probleme cu care se confruntă românii din afară care vor să investească în România sunt lipsa de informații și consiliere. „Ne-am propus să îi ajutăm cu informații despre ce presupune să deschizi o afacere în România, despre procedurile legale, despre finanțare, despre ocaziile de a face afaceri în diferite domenii”, a precizat Pătrășcanu. Pentru a permite românilor să discute direct cu antreprenorii din România, Re>patriot va organiza în perioada următoare șapte conferințe în Italia, Spania și Marea Britanie.

FRBL

Fundația Romanian Business Leaders (FRBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care acționează pentru dezvoltarea economică a României. FRBL pregătește în fiecare an, în luna februarie, o reuniune a peste 200 de antreprenori români unde sunt pregătite proiecte de antreprenoriat, educație și  bună guvernare. Implementarea lor revine fundației.

Despre Proiectul REPATRIOT

Proiect de Repatriere prin Antreprenoriat!

Re>patriot își propune să atragă românii valoroși plecați în străinătate înapoi acasă pentru a deschide o afacere.

Problemele pe care dorim să le rezolvăm sunt accesul limitat la informațiile privind oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în România și lipsa de încredere în posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect. Adiacent vom comunica și oportunitățile de angajare pentru românii care vor să se întoarcă în țară în postura de angajați.

În diaspora sunt milioane de români. Conform unui studiu realizat în 2012, în Italia, 23% dintre români declarau că doresc să investească într-o afacere în România. Proiectul se adresează in general românilor care trăiesc în Italia, Spania, Marea Britanie sau alte țări.

Proiectul se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere în țară, transferand astfel în România expertiza și bunele practici dobândite în țara adoptivă.

ROMÂNIA ARE NEVOIE DE CREATORI DE VALOARE!

Proiectul presupune, pentru început, organizarea a șapte conferințe în Italia, Spania și Marea Britanie, prin care românii să ia contact direct cu antreprenori de succes care fac business corect în România. În cadrul evenimentelor, vor fi promovate oportunitățile de a face business în țară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte.
Proiectul va dezvolta și va pune la dispoziție un portal cu informații agregate despre a începe o afacere în România și va oferi consiliere în legătură cu oportunitățile de business și de angajare în țară.Guvernul, instituțiile, organizațiile din țară și alte grupuri ale societății civile pot ajuta antreprenorii veniți din diaspora să valorifice resursele de care au nevoie și să depășească obstacolele pentru dezvoltarea unor zone economice robuste în România. Reducerea diferențelor dintre Vest și România și introducerea de noi idei de afaceri sunt unele dintre cele mai valoroase contribuții ale românilor plecați în străinătate.

Suntem gata sa promovăm cu toate forțele acest program pentru a ne aduce valorile în țară!

Pentru mai multe informații accesează Repatriot.ro

Surse:Puterea.roRepatriot.ro prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: