ROMÂNIA BREAKING NEWS

O nouă rundă de discuții privind elaborarea Codului Electoral din diaspora

O nouă rundă de discuții privind elaborarea Codului Electoral din diaspora
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni continuă discuțiile asupra Codului Electoral din diaspora, alături de reprezentanti ai Guvernului și ai Parlamentului României.
Astăzi, 25 iunie, în cadrul ședinței Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului privind elaborarea, modificarea și completarea unui Cod Electoral în diaspora, au fost înaintate propuneri privind modificarea si completarea Legii nr.288/2015 privind votul prin corespondență și modificarea și completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României.
Totodată, temele de discuție au vizat extinderea votului prin corespondență, introducerea votului prelungit, creșterea numărului de secții de votare, dar și alte soluții care să vină în sprijinul românilor din afara granițelor care doresc să-și exercite acest drept constituțional pe teritoriul altui stat.
În acest sens, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni amintește că pune la dispoziție adresa de e-mail comunicare@mprp.gov.ro și invită pe cei interesați să se alăture acestui proces de modificare legislativă.
Propunerile celor interesați sunt așteptate în cel mai scurt timp, întrucât noua lege va fi finalizată în prima săptămână a lunii iulie.