ROMÂNIA BREAKING NEWS

O lumânare aprinsă… Masacrul de la Fantâna Albă 1 aprilie 1941. Expoziție de fotografie la București

O lumânare aprinsă… Masacrul de la Fantâna Albă 1 aprilie 1941. Expoziție de fotografie la  București

Bucureștenii sunt invitați să vizioneze vineri, 1 Aprilie, orele 14.00, la Biblioteca Metropolitană București, filiala Dimitrie Cantemir din strada Viitorului Nr. 52, vernisajul expoziției de fotografie despre masacrul din Nordul Bucovinei ocupate de sovietici, sub genericul  „O lumânare aprinsă… Masacrul de la Fantâna Albă 1 aprilie 1941”. 

Expoziția de fotografie se va desfășura în perioada 1 aprilie-15 aprilie 2022 și va fi vernisată cu prilejul Zilei naționale de cinstire a Memoriei românilor-victime ale masacrelor de la Fântâna Albă și alte zone, ale deportaților, ale foametei și ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic din ținutul Herța, Nordul Bucovinei și întreaga Basarabie conform Legii nr.68/2011.

Sunt invitați să țină alocuțiuni, Dr. Irina AIRINEI VASILE, din partea  ASOCIAȚIA ANIMA FORI, dl. Marian CLENCIU, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina
Mihai COPEȚCHI – KOPECKY, Expert spațiul ex-sovietic, Florin PREDA istoric, Biblioteca Metropolitană București Liviu ȚĂRANU -istoric

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: