ROMÂNIA BREAKING NEWS

O ÎNTÂLNIRE DE SUFLET ROMÂNO-ALBANEZĂ

Amintire de la Uniunea Scriitorilor din RomaniaMiercuri, 2 aprilie 2014, la sediul Uniunii Scriitorilor din România a avut o întîlnire de suflet între scriitori români și albanezi. Manifestarea cu titlul “Masa prieteniei literare româno-albaneze” a fost organizază de către Uniunea Culturală a Albaneziolor din România,  Asociația Regională a Scriitorilor din Albania, Kosova și Muntenegru “Teuta”și Uniunea Scriitorilor din România. Din partea albaneză au participat scriitorii Natasha Lako, Basri Çapriqi, Albina Idrizi, Ibrahim Kadriu, Ajete Beqiraj și Smajl Smaka. Din partea română, Magda Cârneci, Horia Gârbea, Tiberius Puiu, Nicolae Prelipceanu, Aurel Maria Baros, Lucian Gruia, Dan Anghelescu, Nicolae Iordan Constantinescu (fotoreporter), Florica Ceapoiu, Nicolae Grigore Mărășanu, Gheorghe Peagu, actrița Isabella Drăghici etc. Întalnirea a fost onorata de prezența ambasadorului Albaniei în România, Excelența Sa, Dl. Sami Shiba, ministrul-consilier al ambasadei albaneze, Luan Topciu, diplomații Alex Jaso, Gheorghe Micu și Gheorghe Bucura. Moderator: poetul și traducătorul Baki Ymeri, membru a USR și redactor-șef al revistei Albanezul.

Tiberius Puiu, Nicolae Prelipceanu etc.Înainte de un moment poetic în care au strălucit poeții din Albania, Kosova și Munte Negru, a avut loc o întâlnire protocolară în care au fost abordate subiecte ale vechei prietenii dintre cele două popoare, cu precădere la istorie, limbă și cultură. Partera albaneză și cea română au găsit o limba comună pentru vizite reciproce și proiecte comune din punct de vedere cultural, între Uniunea Scriitorilor din România și asociațiile similarte albaneze din țările respective, precum și dintre PEN centrul nostru condus de D.na Magda Cârneci și PEN centrul kosovar condus de scriitorul Basri Capriqi. Pe data de 3 și 4 aprilie, Asociația „Teuta” a îmbogățit programul de colaborare cu Biblioteca Națională a României și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina.

intalnire_albanezi_romani_Bucuresti

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.