ROMÂNIA BREAKING NEWS

O angajata a MAE de la Ambasada din Washington incearca sa cenzureze mass media romano-americana

MAE

MAE

In contextul vizitei oficiale in SUA a domnului Ministru-Delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, in data de 10 ianuarie 2014, la ora 6:30 pm, domnul Ministru-Delegat Mihnea Costoiu s-a intalnit cureprezentanti din mediul academic si educational ai comunitatii romanesti din zona Washington, D.C.

Ca de obicei, mass media romano-americana nu a primit invitatii. In acest context, va rog sa ne puneti la dispozitie lista cu jurnalistii invitati la intalnire a cu dl. Ministru Delegat si criteriile dupa care au fost selectionati. 

 

În atenția MAE:

Va rugam sa precizati numele jurnalistilor AJRP (Asociatia Jurnalistilor Romani de Pretutindeni); NARPA (North American Romanian Press Association) si/sau ai altor organizatii profesionale a jurnalistilor romani din America (sau cel putin din zona Washington, D.C.), invitati la acest eveniment.

Va rog sa specificati din ce motive, de la preluarea atributiilor de atasat de presa/cultura/comunicare la Ambasada Romaniei din capitala SUA, in locul d-nei Janina Cismaru, omiteti regulat sa invitati mass media romano-americana la intalnirile organizate de Ambasada Romaniei cu politicienii romani care viziteaza capitala SUA?

Va rog sa precizati de cand va desfasurati activitatea la Ambasada Romaniei la Washington si la cat timp dupa sosirea in misiune ati aflat adresa Clubului de Presa din capitala SUA?

In decembrie 2013, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, v-am intrebat personal de ce obstructionati accesul la informatii al presei romano-americane? La momentul respectiv v-am acordat circumstante atenuante, deoarece domnul Ambasador Iulian Buga abia sosise la post, iar dvs. ati lucrat cateva luni de zile fara avizul unui superior. La momentul respectiv v-am acceptat scuzele deoarece ati promis ca veti inceta cu cenzura si obstructionarea mass mediei romano-americane.

Deoarece v-ati incalcat deja promisiunea si cuvantul de onoare, va rog sa precizati:

1. Obstructionati repetat presa romano-americana dintr-o initiativa personala sau datorita instructiunilor primite de la superiorii dumneavoastra din MAE?

2. Cine v-a trasat sarcina sa cenzurati mass media romano-americana?

3. Sunteti constienta ca va aflati intr-o misiune diplomatica pe teritoriul SUA, iar aceasta tara consfinteste  accesul la informatii si libertatea de expresie prin Amendamentul I al Constitutiei?

In cazul in care nu sunteti constienta/capabila sa respectati legislatia SUA si/sau sa va achitati onorabil de atributiile care v-au fost incredintate, va rog sa dati ocazia cuiva mai competent sa preia atributiile legate de relatia Ambasadei cu mass media din SUA.

Va multumesc.

Simona M. Botezan

Executive Manager Miorita USA Romanian – American Newspaper

Vice – President Romanian Journalists without Borders (AJRP)

Member of North American Romanian Press Association (NARPA);

U.S. Senate Media Gallery; NATO Press Corps; LA Press Club

Facsimil invitatie 

 

Excelența Sa domnul Iulian Buga,

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii,

are plăcerea de a vă invita la o întâlnire cu

domnul Mihnea Cosmin Costoiu,

Ministru-Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică,

cu prilejul vizitei sale oficiale, în SUA.

Întrevederea va avea loc vineri, 10 ianuarie 2014, orele 6.30 p.m. și va fi urmată de o recepție,

la Ambasada României, 1607 23rd St., N.W., Washington DC 20008.

Vă rugăm să confirmați participarea dvs.

la email: office@roembus.org.                                                                                             Ținuta: de oraș

Invitația este netransmisibilă

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.