ROMÂNIA BREAKING NEWS

O altă lovitură pentru Rusia! Exxon suspendă cooperarea cu Rosneft într-un moment cheie

Gigantul petrolier american Exxon Mobil suspendă cooperarea cu compania rusă de stat Rosneft, în cadrul forărilor din Arctica, chiar în momentul în care importante rezerve de petrol fuseseră descoperite în regiune, scrie Kommersant.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că atât Rosneft cât și șeful acesteia, Igor Secin, se află pe lista sancțiunilor occidentale impuse Rusiei, din cauza implicării acestui stat în criza din Ucraina, soldată până în prezent cu peste 3000 de morți.

Sâmbătă, directorul general Rosneft, Igor Secin, anunța că cele două companii au descoperit zăcăminte importante de petrol în Arctica, acestea putând fi cele mai importante din lume.

Exxon a fost nevoit să suspende cooperarea cu Rosneft după ce Departamentul Trezoreriei americane îi dăduse un răgaz de 14 zile să o facă, suficient că să se efectueze forările din Marea Kara, scrie Reuters.

„Teoretic, este posibil ca operațiunile să fie continuate, dar în acest sens Exxon trebuie să primească o nouă permisiune”, scrie Kommersant, care citează surse anonime. „Dar s-a eșuat în această tentativă. ExxonMobil trebuie să stopeze operațiunile și să-și evacueze personalul până la jumătatea lui octombrie”. (Surse: Reuters, Independent)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.