ROMÂNIA BREAKING NEWS

Noul Premier al Ucrainei – Volodimir Groisman, ex-președinte al parlamentului ucrainean

Noul Premier al Ucrainei – Volodimir Groisman, ex-președinte al parlamentului ucrainean
Volodimir Groisman

Volodimir Groisman

Numirea în fruntea guvernului ucrainean a lui Volodimir Groisman, ex-președinte al parlamentului ucrainean și apropiat al președintelui Petro Poroșenko, a pus capăt crizei politice și a deschis calea spre deblocarea fondurilor alocate de Occident pentru Ucraina, blocate în timpul mandatului lui Arseni Iațeniuk, criticat pentru scandaluri de corupție, pentru ritmul lent de înfăptuire a reformelor, pentru sărăcirea completă a populației, majorarea exagerată a tarifelor și a prețurilor.

„Voi demonstra ce înseamnă să conduci cu adevărat o țară”, a promis V. Groisman, cred că a sosit timpul să restabilim încrederea cetățenilor ucraineni în autorități. Însă doresc să accentuez că fiecare dintre noi trebuie să fie pe deplin responsabil de aceasta, a adăugat noul conducător al guvernului.

Volodymyr Groisman, are 38 de ani și este cel mai tânăr premier din istoria Ucrainei, a promis să „accelereze înfăptuirea reformelor europene” și să „ducă la bun sfârșit lupta împotriva corupției”, care, după părerea sa, constituie obstacolul principal în dezvoltarea prosperă a Ucrainei: „Jur că actualul guvern nu va demonstra nici un fel de toleranță față de corupție. Jur să servesc poporul ucrainean,  încât nici vouă, nici poporului, nici președintelui să nu le fie rușine de activitatea mea”, a declarat el în fața deputaților, asigurând că noul guvern va continua politica integrării în structurile europene.

De asemenea, Groisman a specificat necesitatea reluării ajutorului financiar din partea Fondului Monetar Internațional (FMI),  suspendat de mai mult timp din cauza crizei politice, în condițiile în care activitatea fostului guvern a fost de facto blocată după o moțiune de cenzură, eșuată în februarie curent.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: