ROMÂNIA BREAKING NEWS

Noul premier al Republicii Moldova – Ion Chicu s-a întâlnit cu premierul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev

Noul premier al Republicii Moldova – Ion Chicu s-a întâlnit cu premierul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev

20 noiembrie 2019 / Moscova /  Noul premier al Republicii Moldova – Ion Chicu, se află  în vizită de lucru la Moscova.  Cu această ocazie prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu dl. Dmitrii Medvedev, premierul Federației Ruse, în cadrul căreia s-a pus problema  potențialul de cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă, folosit doar parțial în prezent datorită comunicării deficitare din ultimii ani, se arată într-un comunicat al Guvernului RM.

Dmitrii Medvedev a menționat că din motivul comunicării deficitare din ultimii ani, între Guvernele Republicii Moldova și Federației Ruse, a fost acumulat un volum mare de probleme importante, care necesită examinare și decizii. Drept rezultat, potențialul de cooperare dintre cele două țări este folosit doar parțial.

Prim-ministrul Chicu, la rândul său, a mulțumit premierului rus pentru felicitări și invitație. „Am acceptat cu plăcere invitația, înțelegând că există oportunități mari de cooperare nevalorificate din cauza deficitului de comunicare.

„Am anunțat că suntem un Guvern tehnocrat șu nu vom face politică. Respectiv, vom fi acolo unde trebuie rezolvate problemele oamenilor și vom face reforme menite să dezvolte economia națională și să crească bunăstarea oamenilor”, a precizat Ion Chicu.

În cadrul ședinței, șefii Executivelor au abordat subiectul furnizării gazelor naturale, reglementarea problemei transnistrene, creșterea numărului de autorizații pentru transportatori, proiecte investiționale în infrastructură, lărgirea spectrului de mărfuri exportate în Rusia fără taxe și altele.

Pe toate subiectele abordate au  fost luate decizii de principiu și transmise Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial economică.

La finalul discuției, dl. Chicu  l-a invitat pe șeful Executivului Federației Ruse să viziteze Moldova, pentru a continua dialogul și a determina intensificarea cooperării pe dimensiunile social-economice.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: