ROMÂNIA BREAKING NEWS

Noi precizări privind CAZUL NADĂȘ

Noi precizări privind CAZUL NADĂȘ

CAZUL NADĂȘ este considerat ca fiind cel mai important în ultimii 27 de ani din registrul acțiunilor mafiote. Documentul pe care s-a bazat retrocedarea ilegală este Certificatul de Moştenitor întocmit de notarul ADRIAN VLAI în favoarea lui COLȚEU VIORICA şi COLȚEU ALEXANDRU ca unic moştenitori ai familiei GROSZ WEISS.

Pe rolul PICCJ-DNA Timișoara se afla în instrumentare dosarul penal nr 1/P/2014 în care notarul ADRIAN VLAI COLȚEU VIORICA, COLȚEU ALEXANDRU şi alţii au calitatea de suspecţi. Ca urmare a prescrierii culpei penale de fals intelectual comis de de notarul ADRIAN VLAI la 25 februarie 2017 PICCJ-DNA Timișoara a dispus disjungerea Certificatul de Moştenitor din dosarul penal nr 1/P/2014 şi trimiterea acestuia spre desfiinţare pentru câteva motive de fals intelectual.

La 13 iulie 2016 Curtea de Apel Timişoara în dosarul nr. 974/59/2016 a respins definitiv plângerile lui COLȚEU VIORICA, COLȚEU ALEXANDRU şi ADRIAN VLAI cu efectul că s-a constatat definitiv falsul intelectual al Certificatului de Moştenitor.

http://portal.just.ro/59/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=5900000000057339&id_inst=59

Urmarea a soluţiei definitive din 13 iulie 2016, s-a deschis dosarul nr. 1191/59/2016 pe rolul Curții de Apel Timişoara având ca obiect desfiinţarea Certificatului de Moştenitor. La 21 decembrie 2016 Curtea de Apel Timişoara a dispus desfiinţarea Certificatului de Moştenitor. S-au făcut contestaţii şi dosarul a fost înaintat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bucureşti.

http://portal.just.ro/59/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=5900000000057594&id_inst=59

La 21 aprilie 2017 a avut loc primul termen la care completul a fost format de doamna judecător ENCEAN SIMONA DANIELA. Instanța a dispus ataşarea la dosar a dosarului nr nr. 974/59/2016 (a se vedea mai sus) și a amânat cauza pentru data de 19 mai 2017 ora 12:00. Probabilitaeta este foarte mare ca la acea data se pronunte o solutie definitiva in acest caz.

În eventualitatea în care se va respecta legea, se va desfiinţa Certificatului de Moştenitor şi urmează să se promoveze revizuiri ale sentinţei de retrocedare din 2006 cu efectul ca în scurt timp de câteva luni, retrocedarea ilegală se va desfiinţa.

În eventualitatea ca contestaţiile suspecţilor se vor admite, Certificatul de Moştenitor va fi trimis înapoi la dosarul penal şi îşi va urma cursul încă câţiva ani până la soluţionarea acestuia. Este de menţionat că o soluţie negativă în dosarul prezent pe rolul ICCJ nr. 1191/59/2016 va fi exploatat în continuare în dosarul penal al DNA şi va putea să fie baza unei argumentaţii de menţinere a retrocedării ilegale.

http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=5900000000057594

*Informare trimisă de Adrian Grigoriu

Potrivit portalului aradon.ro, înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să amâne judecarea primului termen în cadrul procesului în care familia Colţeu vrea să pună mâna din nou pe Nadăş. În luna decembrie a anului trecut, a fost anunţat faptul că DNA a repurtat o victorie uriaşă în instanţă, Curtea de Apel Timişoara desfiinţând documentele prin care membrii familiei Colţeu îşi atestau calitatea de moştenitori ai Ecaterinei Mairovitz. Implicit, în urma deciziei respective, familia respectivă a rămas fără toată moştenirea Nadăşului, o moştenire evaluată la peste 22 de milioane de euro.

Magistraţii timişoreni au decis, în luna decembrie, că instanţa „„admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara„ şi au dispus desfiinţarea mai multor înscrisuri (certificate de moştenitor, acte notariale, încheieri, declaraţii de martor etc.).

Magistraţii timişoreni au decis: „Dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri: Certificat de calitate de moştenitor nr. 5/31.01.2003 eliberat de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad; Încheiere finală nr. 5/31.01.2003 dispusă de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003; Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 6/2003; Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7/2003; Declaraţia numitului Hotăran Tiberiu autentificată la Biroul Notarului Public Vlai Adrian din Arad, prin încheierea nr. 214/31.01.2003; Declaraţia de martor, completată olograf, dată în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003 la data de 31.01.2003 de numitul Hotăran Tiberiu în faţa notarului Vlai Adrian”.

Prin desfiinţarea înscrisurilor de mai sus, Colţeii au rămas fără terenurile din Nadăş, peste 8.700 de hectare de pădure, păşune şi teren arabil.

Contestaţii

Imediat după ce au primit sentinţa, membrii familiei Colţeu, dar şi notarul Adrian Vlai, au depus contestaţii faţă de decizia Curţii de Apel Timişoara, contestaţii care vor fi judecate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Practic, acesta este ultimul pas al întregului demers pornit de DNA în luna februarie a anului 2014. Decizia care va fi luată de Înalta Curte va fi definitivă. Primul termen al acestui proces a avut loc vineri, 21 aprilie. Numai că instanţa a decis că nu s-a îndeplinit procedura. Practic, trebuiau citate toate părţile implicate în proces, lucru care nu s-a întâmplat.

Înapoi, pe 19 mai

Judecătorii au hotărât să amâne procesul până în 19 mai pentru a fi trimise citaţii către toţi cei care au dat cu subsemnatul, într-un fel sau altul, în întreg dosarul Nadăş. Teoretic, dacă procedura va fi îndeplinită, dosarul va intra pe rol. Mai mult, am putea asista chiar la o sentinţă în cel mai scurt timp. Indiferent care va fi aceasta, sentinţa respectivă va deveni literă de lege în cazul Nadăş.

Citiți și :

NADĂȘ ESTE ROMÂNIA – CAZUL NADĂȘ ESTE CAZUL ROMÂNIEI ÎN MINIATURĂ!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: